Москва зайняла друге місце в Європі за цінами на оренду житла для експатів


Опубликованно 04.04.2018 00:35

Москва зайняла друге місце в Європі за цінами на оренду житла для експатів

У 2018 році Москва зайняла друге місце серед міст Європи за вартістю оренди житла для експатів. Російська столиця поступається лише Лондону, який другий рік поспіль лідирує за цим показником, повідомляє міжнародне консалтингове агентство ECA International.

Вартість оренди чотирьохкімнатної квартири (три спальні плюс вітальня або їдальня) без меблів в одному з кращих районів Москви експерти оцінили в $5 тис. на місяць. Аналогічна квартира в центрі британської столиці обійдеться в $6,6 тис. в місяць, уточнюється в дослідженні.

Перша п'ятірка рейтингу міст з найдорожчою орендою для іноземців не зазнала змін у порівнянні з минулим роком. На третьому місці за вартістю оренди житла для іноземців опинився Цюріх ($4,6 тис.), а на четвертому — Женева ($4,5 тис.). Замикає п'ятірку лідерів Стамбул, де оренда квартири обійдеться іноземцю в $3,9 тис. На шостій сходинці розмістився Київ ($3,4 тис.), а на сьомий — Париж ($3,3 тис.), з'ясували в ECA.

У першу десятку європейських міст з найдорожчим орендним житлом для іноземців також увійшли Дублін ($3,3), Амстердам ($3,2) і Стокгольм ($3,1). Позиція Санкт-Петербурга за рік не змінилася — він займає 13-ту сходинку, відзначають аналітики.

У Москві іноземці воліють орендувати елітні квартири на Патріарших і Чистих ставках, Остоженке і в інших районах центру.

У жовтні 2017 року аналітики міжнародної брокерської компанії Savills з'ясували, що серед орендарів елітного житла в центрі Москви найбільша частка (35%) припадала на росіян. Роком раніше дорогі квартири в столиці найчастіше знімали громадяни Франції: їх частка становила 20%, у 2017 році вона знизилася, хоч і незначно — до 14%.



Категория: Недвижимость