Голова підрозділу Windows йде з компанії


Опубликованно 05.04.2018 01:35

Голова підрозділу Windows йде з компанії

Microsoft проведе масштабну реорганізацію, в ході якої буде створено два великі відділи: один — користувальницького досвіду, другий — хмар і штучного інтелекту. Самостійне підрозділ, що працює над Windows, зіллється з першим відділом. Голова підрозділу Windows піде з компанії.

У Microsoft очікуються серйозні зміни, про яких гендиректор Сатья Наделла (Satya Nadella) повідомив співробітникам компанії у внутрішньому листі, повний текст якого надрукувало видання Business Insider. Зокрема, підрозділ Microsoft, яка займається розвитком ОС Windows, перестане існувати як самостійної структурної одиниці. Відповідно, Террі Майєрсон (Terry Myerson), який очолював роботу над Windows з 2013 р., піде з компанії, в якій він працює вже понад 20 років. Він відпрацює ще кілька місяців, які знадобляться для завершення перехідного періоду.

У Microsoft будуть утворені два нових великих підрозділи. Одне з них отримає назву Experiences and Devices, воно займеться вивченням досвіду при роботі з різними пристроями. Підрозділ очолить Раджеш Джа (Rajesh Jha), який зараз керує відділом Microsoft Office. В цей підрозділ увійдуть команди Windows і Microsoft Office.

За продуктовий бізнес Microsoft тепер буде відповідати Панос Панай (Panos Panay), який до цього очолював відділ по роботі над Microsoft Surface.

Друге велике підрозділ отримає назву Cloud and AI Platform. Воно об'єднає проекти, пов'язані з хмарами і штучним інтелектом. На чолі об'єднаного відділу встане Скотт Гатрі (Scott Guthrie), керівник хмарного сервісу Microsoft. Безпосередньо за хмари буде відповідати Джейсон Зандер (Jason Zander), один з топ-менеджерів Azure, якого для цього підвищать до посади виконавчого віце-президента. Однак він не увійде в команду менеджерів найвищої ланки, які працюють безпосередньо з Наделлой.

У складі Cloud and AI Platform буде сформована група AI Perception and Mixed Reality, яку очолить Алекс Кипман (Alex Kipman), творець очок Microsoft HoloLens і сенсора Xbox Kinect.

Відділ досліджень і розробок Microsoft тепер буде більш тісно співпрацювати з підрозділом Cloud and AI Platform, щоб все щільніше інтегрувати штучний інтелект в Azure. Очолювати дослідний відділ як і раніше буде Гаррі Шам (Harry Shum), якому тепер доведеться багато працювати з Гатрі і Зандер.

Зміни в структурі компанії профільні ЗМІ пов'язують з необхідністю йти в ногу зі змінами в ІТ-галузі, де акцент зміщується з традиційних ПК на інші сфери. Сам Наделла в листі називає три причини змін: по-перше, хмари довели свою ефективність, по-друге, штучний інтелект відіграє все більшу роль у процесах пізнання й сприйняття, по-третє, в користувальницькому досвіді змішуються фізична і віртуальна реальність.

Акції Microsoft зросли 29 березня на 2,1%. За останній рік вартість компанії збільшилася на 37%, до $688,3 млрд.



Категория: Новости