Хуснуллін назвав обсяг інвестицій в будівельну галузь Москви


Опубликованно 06.04.2018 00:30

Хуснуллін назвав обсяг інвестицій в будівельну галузь Москви

Будівельна галузь щорічно приносить в економіку Москви близько 800 млрд руб. інвестицій, заявив заступник мера столиці з питань містобудівної політики Марат Хуснуллін. Про це повідомляє новинне агентство «Інтерфакс».

На частку будівельній галузі припадає близько 40% від загального обсягу щорічних інвестицій (2 трлн руб.) в економіку Москви, повідомив Хуснуллін. «Це гроші, які надходять до міського бюджету, вони спрямовуються на будівництво соціальних об'єктів, а також виконання соціальних зобов'язань у столиці», — сказав заступник мера. Прямі інвестиції в об'єкти комерційної нерухомості в Москві і області в 2017 році склали $3 млрд.

Хуснуллін назвав будівельну галузь однією з найбільш динамічно розвиваються у місті, передав «Інтерфакс». «Сьогодні на будівництвах Москви зайнято понад 420 тис. інженерів, проектувальників, робочих та інших фахівців. При цьому ще понад 1 млн чоловік працюють в суміжних галузях», — заявив заступник мера. Між тим зарплати в сфері будівництва за 2017 рік скоротилися на 1%.

На початку січня аналітики передбачили зростання інвестицій в нерухомість Росії в 2018 році: за підсумками року обсяг інвестиційних угод з комерційною нерухомістю може досягти $5 млрд.



Категория: Недвижимость