Власник мережі Zara виставив на продаж 16 магазинів в Європі за €400 млн


Опубликованно 06.04.2018 00:30

Власник мережі Zara виставив на продаж 16 магазинів в Європі за €400 млн

Компанія Inditex SA виставила на продаж 16 магазинів одягу під маркою Zara: 14 з них розташовані в Іспанії, два — в Португалії. Власник розраховує отримати €400 млн (близько $ 472), повідомляє Bloomberg.

Угода з продажу приміщень має на увазі 20-річну угоду щодо продажу та зворотної оренді приміщень, йдеться в повідомленні.

Власник марки Zara планує зробити ставку на онлайн-продажі одягу. Сьогодні обсяг іспанських роздрібних онлайн-продажів — найнижчий в Європі: у минулому році в Іспанії він склав 3%, тоді як у Великобританії — 15%. Проте експерти прогнозують, що у цього сегмента іспанського ринку в найближчі роки будуть найвищі показники зростання — 18% в рік, відзначає видання.

Inditex, належить бізнесменові Амансіо Ортега — четвертому з найбагатших людей світу (Forbes оцінює статки Ортеги в $78 млрд). Корпорація об'єднує понад 6750 магазинів у 88 країнах під брендами Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Zara Home, Stradivarius і Uterque. У Росії зараз працює близько 550 магазинів під брендами, що належать Inditex.



Категория: Недвижимость