Аналітики назвали найбільш затребувані архітектурні бюро Москви


Опубликованно 10.04.2018 00:25

Аналітики назвали найбільш затребувані архітектурні бюро Москви

П'ятірку архітектурних компаній з найбільшим числом спроектованих новобудов у Москві очолив бюро SPEECH під керівництвом Сергія Чобана. За його проектами сьогодні реалізується 5,3 млн кв. м у 19 житлових комплексах різного класу і формату. Такі дані наводить компанія «Бест-Новострой», яка склала рейтинг архітектурних бюро з найбільшим портфелем споруджуваного житла.

Другий рядок рейтингу зайняла майстерня АDМ — «Архітектурний Діалог з Мегаполісом», за проектами якої в столиці зводяться 14 житлових комплексів загальною площею 1,3 млн кв. м. В основному мова йде про новобудовах бізнес-класу і вище. Замикає трійку лідерів архітектурне бюро «Цимайло Ляшенко і партнери», у якого в портфелі 11 проектів (або 2,1 млн. кв. м, включаючи масштабні спільні проекти з іншими компаніями) в стадії активних продажів. При цьому сім з них — невеликі комплекси елітного класу.

Четверту сходинку рейтингу «Бест-Новобудови» ділять два архітектурних бюро «Остоженка» і «ТПО Резерв», на рахунку яких по вісім проектів. Замикає ТОП-5 архітектурне бюро Tony Skuratov Architects, в портфелі якого сім новобудов бізнес-класу і вище проектної площею близько 3 млн кв. м. При цьому, як відзначають аналітики, половина цього обсягу — масштабні об'єкти квартальний забудови.

Укладачі рейтингу також вказують на спеціалізацію архітектурних бюро, які потрапили в ТОП-5. Так, більшість комплексів апартаментів, які продаються на первинному ринку Москви, спроектовано ADM. Лідером за кількістю мультиформатних новобудов, де у продажу представлені і квартири, і квартира, є майстерня SPEECH. А найбільш затребуваним у забудовників елітної нерухомості виявилося бюро «Цимайло Ляшенко і партнери».

Два роки тому SPEECH також очолив топ-10 найбільш затребуваних архітектурних бюро столиці, за версією компанії «Метриум Груп». Тоді сумарна житлова площа реалізуються ним у столиці проектів становила майже втричі менше, ніж зараз — 1,9 млн кв. м у 19 житлових комплексах. У трійку лідерів в 2016 році увійшли ТВО «Резерв» Володимира Плоткіна (759,8 тис. кв. м у шести проектах) і Sergey Skuratov Architects (415,6 тис. кв. м в шести новобудовах).



Категория: Недвижимость