На Петрівці побудують нове приміщення для Ради Федерації


Опубликованно 10.04.2018 00:25

На Петрівці побудують нове приміщення для Ради Федерації

Новий восьмиповерховий будинок буде побудовано для Ради Федерації на Петрівці в центрі Москви. Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Нова будівля розташується поруч з двома нинішніми об'єктами Совфед на Великій Дмитрівці, уточнює газета. З основною будівлею новий корпус буде з'єднаний наземним переходом. Площа проектованого корпусу з паркувальними машино-місцями складе 14 тис. кв. м, що майже подвоїть займану зараз Радою Федерації площа в кварталі, говориться в замітці.

У новій будівлі Совфед розмістяться відсутні кабінети для 90 сенаторів (більше половини їх загального числа — 170) і працівників апарату, які змушені працювати в будівлі на Новому Арбаті (воно буде звільнено і передано Управлінню справами президента). Крім того, кабінети знадобляться для 17 потенційних членів Ради Федерації, які можуть бути призначені за «президентською квотою», випливає з публікації.

На розробку проекту в 2018 році виділено 60 млн крб. на будівництво в 2019 і 2020 роках — в цілому 1,63 млрд руб. Замовником проекту виступає Управління справами президента, що відповідає за експлуатацію всіх будівель вищих органів влади. Проектувати будівлю буде НДЦ «Будівництво» на чолі з колишнім головним архітектором Москви Олександром Кузьміним. Закінчення будівництва призначено на 2020 рік, написано в статті.

У 2016 році повідомлялося, що до 2020 року в Нижніх Мневниках планується звести Парламентський центр, де розміститься Держдума і Рада Федерації. Проте пізніше чиновники відклали будівництво з-за нестабільної економічної ситуації в країні.

Нещодавно ЗМІ повідомили про реконструкцію будівлі Держдуми, де передбачається повністю перебудувати зал засідань і звести надбудову на даху у вигляді скляного купола. Почати ремонт планується з відходом нижньої палати парламенту на літні канікули.



Категория: Недвижимость