В Золоте кільце будуть щорічно включати по одному новому місту


Опубликованно 13.04.2018 03:30

В Золоте кільце будуть щорічно включати по одному новому місту

У туристичний маршрут " Золоте кільце Росії буде включатися щорічно по одному новому місту. Російський кабмін до 30 червня представить список міст і населених пунктів, які зможуть увійти в Золоте кільце, повідомляє «Российская газета».

Конкурс може скласти десять міст на місце. Заявки вже подали такі міста, як Тула, Серпухов, Боровськ, Таруса і Калуга. Новою точкою на карті знаменитого маршруту два тижні тому став Углич, пише «РГ».

Міністерство культури розробило ряд критеріїв, яким повинні відповідати міста, які бажають стати частиною Золотого кільця. Поселення має бути засноване не пізніше XV століття і мати не менше десяти об'єктів екскурсійного показу, також має бути збережена цілісна історична архітектурно-планувальна міське середовище. Не менше 50% пам'яток повинні бути відреставровані. Має значення і благоустрій території — сюди входять пішохідні зони, освітлення фасадів будинків і рослинність на вулицях, уточнює видання.

За підсумками 2017 року попит на екскурсії по Золотому кільцю знизився на 15-20% порівняно з 2016 роком. Зниження попиту пояснюється тим, що їздити на південь туристи готові щорічно, а по Золотому кільцю обираються раз на кілька років. Влада сподівається, що нові міста дозволять залучити в Золоте кільце втричі більше туристів, випливає з публікації.

У січні Мінкультури Росії оголосило про початок прийому заявок від міст, які претендують на приєднання до туристичного маршруту.

Золотим кільцем у 1967 році в публікаціях газети «Радянська культура» вперше назвали міста навколо Москви, в яких збереглися пам'ятники історії і культури Давньої Русі. Маршрут став туристичним, поряд з історичними пам'ятками почала створюватися готельна інфраструктура. Іноземним та вітчизняним мандрівникам були запропоновані тижневі автобусні маршрути по восьми містах Золотого кільця: через Сергієв Посад, Переславль-Залеський, Ростов Великий, Ярославль, Кострому, Іваново, Суздаль і Володимир. В кінці 2017 року маршруту по Золотому кільцю виповнилося 50 років.



Категория: Недвижимость