Дах Держдуми накриють скляним куполом


Опубликованно 14.04.2018 03:10

Дах Держдуми накриють скляним куполом

В ході реконструкції Держдуми планується повністю перебудувати зал засідань і звести надбудову на даху у вигляді скляного купола. Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Приводом для ремонту залу засідань, розташованого між старим корпусом на Охотному Ряду і новим у Георгіївському провулку, послужив технічний знос. Під час засідання 14 липня 2017 року в Держдумі протік дах, нагадує газета.

Після реконструкції зали засідань буде розвернутий на 90 градусів. Це дозволить розставити крісла 450 депутатів півколом по відношенню до президії і збільшити простір між сидячими парламентаріями. Надбудова над залом площею трохи більше 700 кв. м розміститься на даху поряд з інженерними конструкціями. Для доступу на цей поверх буде потрібно ще один ліфт, пояснює видання.

Проектом також планується перемістити ложі: для представників президента — праворуч від президії, для Білого дому — ліворуч (20 місць). Також в будівлі мають намір встановити звукоізолюючу скляну перегородку, через яку можна буде стежити за ходом засідання без отримання спеціального допуску (спеціальний допуск на балкони передбачений для преси та гостей), випливає з публікації.

Почати ремонт планується з відходом нижньої палати парламенту на літні канікули. У листопаді Управління справами президента уклало з архітектурним бюро «Моспроект-2» два держконтракту на проекти реконструкції Держдуми строком до 25 грудня 2018 року. Вартість контракту на реконструкцію даху склала 21,5 млн, а на ремонт і розширення залу засідання - 35,7 млн руб., написано в статті «Комерсанта».



Категория: Недвижимость