В Золоте кільце увійдуть ще кілька міст


Опубликованно 14.04.2018 03:10

В Золоте кільце увійдуть ще кілька міст

Міністерство культури Росії оголосило про початок прийому заявок від міст, які претендують на приєднання до туристичного маршруту " Золоте кільце. Про це розповіла заступник міністра культури Алла Манілова, повідомляють «РИА Новости».

До сьогоднішнього дня претензії населених пунктів на вступ в маршрут носили віртуальний характер, - зазначила заступник міністра. «Сьогодні Міністерство культури оголошує збір заявок від міст, які хочуть увійти в число претендентів. Їх заявки будуть прийняті, а потім будуть розглядатися на предмет відповідності стандартам Золотого кільця. Сьогодні ми починаємо збір заявок за тими формами, які розроблені та затверджені наказом Міністерства культури», — сказала Манілова.

Золотим кільцем у 1967 році в публікаціях газети «Радянська культура» вперше назвали міста навколо Москви, в яких збереглися пам'ятники історії і культури Давньої Русі. Маршрут став туристичним, поряд з історичними пам'ятками почала створюватися готельна інфраструктура.

Іноземним та вітчизняним мандрівникам були запропоновані тижневі автобусні маршрути по восьми містах Золотого кільця: через Сергієв Посад, Переславль-Залеський, Ростов Великий, Ярославль, Кострому, Іваново, Суздаль і Володимир. В кінці 2017 року маршруту по Золотому кільцю виповнилося 50 років.



Категория: Недвижимость