У Москві запущена система онлайн-голосування власників житла


Опубликованно 16.04.2018 01:25

У Москві запущена система онлайн-голосування власників житла

Пілотний проект з електронного управління багатоквартирними будинками «Електронний дім» почав роботу в Москві. Проект створений на базі порталу «Активний громадянин», повідомляється на сайті столичної мерії.

За допомогою «Електронного будинку» мешканці можуть проводити опитування (наприклад, чи потрібно встановлювати в ліфтах камери відеоспостереження) серед власників квартир і наймачів приміщень за договором соцнайма, а також отримувати інформацію про вже відкритих опитуваннях і нововведення в будинку через додатки, електронну пошту або СМС. На електронній платформі можна буде влаштовувати збори власників житла, що в рази спростить цей процес, уточнюється в матеріалі.

Провести опитування або передати інформацію сусідам можуть власники квартир, зареєстровані в них мешканці, управляючі організації, товариства власників житла (ТСЖ) і Фонд капітального ремонту Москви. Організувати загальні збори в онлайн-форматі можуть власники приміщень, керуючі організації і ТСЖ. Для того щоб почати проводити їх у системі «Електронний дім», власники повинні прийняти відповідне рішення на очній зустрічі мешканців, пояснюється в повідомленні мерії.

Проводити онлайн-голосування та наради мешканців багатоповерхівок вперше запропонували в жовтні 2017 року. У листопаді Громадська палата розглядала варіанти використання для цих цілей популярних мобільних месенджерів.



Категория: Недвижимость