Lockheed Martin показала новий палубний безпілотник для заправки в небі


Опубликованно 16.04.2018 02:15

Lockheed Martin показала новий палубний безпілотник для заправки в небі

Підрозділ Skunk Works американської компанії Lockheed Martin представив проект перспективного палубного безпілотного літального апарату — заправника MQ-25A Stingray. Як повідомляє USNI, новий безпілотник планується розробити за схемою "літаюче крило", і це буде єдиний такий апарат серед MQ-25A, представлених іншими компаніями — Boeing і General Atomics. Інші учасники тендеру ВМС США на розробку палубного безпілотника-заправника мають намір створювати свої апарати за класичною літакової схемою.

Передбачається, що після прийняття на озброєння MQ-25A у складі авиагрупп авіаносців повинні будуть вивільнити палубні винищувачі F/A-18E/F Super Hornet від виконання завдань за дозаправку інших бойових літаків у повітрі. При цьому апарати зможуть перевозити більше палива, ніж винищувачі в підвісних паливних баках. Відповідно до вимог ВМС США, палубний безпілотник MQ-25A повинен бути здатний під час дозаправки віддати іншому літаку 6,4 тонни палива на відстані не менше 500 морських миль від авіаносця (926 кілометрів).

Підрозділ Skunk Works планує оснастити свій палубний безпілотник підвісною системою дозаправки D-704. Сьогодні така використовується винищувачами F/A-18 для дозаправки інших літаків. Система являє собою гондолу, з вбудованим шлангом з конусом, насосом і повітряної турбіною в носовій частині. В польоті ця турбіна обертається і призводить відцентровий насос, перекачивающий паливо. У носовій частині апарату планується розмістити різні системи розвідки. Апарат буде оснащений трехстоечным шасі. Інші подробиці про проект не розкриваються.



Категория: Новости