Кожна третя квартира в московських новобудовах розташована в ЮВАО


Опубликованно 17.04.2018 02:35

Кожна третя квартира в московських новобудовах розташована в ЮВАО

У лютому майже кожна третя квартира (35%) на ринку новобудов масового сегмента Москви продавалася в Південно-Східному адміністративному окрузі (ЮВАО). Це є історичним максимумом для даного округу, який залишається найбільш доступним для покупців житла, йдеться в звіті ріелторської компанії «Метриум» (учасник партнерської мережі CBRE).

Всього в Москві пропозиція житла економ - і комфорт-класу склало 16,9 тис. квартир, на півдні-сході столиці — 5,9 тис., зазначається у звіті. За даними компанії, в 2012 році частка округу сягала 15%, в 2013-му — 25%, а в 2014-му скоротилася до 4%. У 2015 році почалося активне освоєння промзон на південно-сході в межах МКАД, і частка пропозиції масових новобудов ЮВАО різко зросла до 20%, а за підсумками 2016 року, в період активного виходу на ринок нових корпусів, досягла 30%.

У лютому середня вартість 1 кв. м в новобудовах масового сегмента ЮВАО склав 134,9 тис. руб. При цьому в цілому по Москві первинне житло економ - і комфорт-класу обходиться покупцям у 149,8 тис. руб. Таким чином, рівень цін в ЮВАО на 11% нижче, ніж в середньому у столиці, підрахували аналітики «Метриум».

«Південно-Східний округ ще довго буде залишатися центром девелоперської активності в масовому сегменті житла Москви. На сьогоднішній день близько 18% від загальної площі всіх анонсованих перспективних проектів Москви може бути побудовано в ЮВАО, — прогнозує керуючий партнер компанії «Метриум» Марія Литинецкая.

Тим самим географічним лідером за обсягом пропозиції в Москві вважався Південний адміністративний округ (ЮАО), де в кінці 2012 року було представлено 70% всіх квартир масового сегмента, говориться в звіті. Однак зараз, зазначають експерти «Метриум», частка ЮАО скоротилася до 16%. Тим не менш за кількістю об'єктів у продажу ЮАО зберігає певну стабільність: протягом останніх чотирьох років цей показник складає близько 2,5–3,5 тис. квартир.



Категория: Недвижимость