Цілий метр: у Гонконгу запропонували робити квартири усередині бетонних труб


Опубликованно 18.04.2018 00:35

Цілий метр: у Гонконгу запропонували робити квартири усередині бетонних труб

Гонконгська архітектурна студія James Law Сybertecture запропонувала використовувати бетонні труби для створення модульного житла. Про це повідомляє зарубіжний портал про архітектурі і дизайні Designboom.

Базою для житла архітектори пропонують зробити бетонну трубу діаметром 2,4 м, сказано в описі. З стандартного сегмента такої труби вийде квартира-студія площею близько 9,3 м. Незважаючи на маленьку площу, інтер'єр в будинку-трубі дуже ергономічний і вміщує диван-ліжко, холодильник, ванну кімнату з душовою кабінкою, а також полиці і шафи для речей і одягу, зазначено в описі.

Фото: James Law Cybertecture

Квартира в трубі розрахована на проживання одного або двох чоловік, її проектна вартість становить $15 тис. (близько 850 тис. руб.), повідомив Designboom. При необхідності будинку-труби можна буде з'єднувати в більш великі житла або, навпаки, нарізати на окремі кімнати.

Фото: James Law Cybertecture

Архітектори розробили житло в трубі як відповідь на перенаселення Гонконгу, сказано в публікації. Модульні будинки з бетонних труб дозволять боротися одночасно з недоліком доступного житла та браком місця під нову забудову, вважають в James Law Сybertecture. Автори проекту пропонують розміщувати такі будинки в невикористовуваних міських просторах — наприклад, під мостами і в вузьких алеях між будівлями. Крім того, труби можна просто скласти один на одного і підвести до входів металеві сходи.

Житло в Гонконгу є найдорожчим в світі: вартість 1 кв. м в цьому мегаполісі перевищує $27 тис. За прогнозами експертів, у 2018 році ціни на житлову нерухомість Гонконгу зростуть ще на 5-10%.



Категория: Недвижимость