Путін підписав закон про скасування поняття «житло економ-класу»


Опубликованно 19.04.2018 02:00

Путін підписав закон про скасування поняття «житло економ-класу»

Президент Росії Володимир Путін 1 січня підписав закон про внесення змін до ФЗ «ПРО сприяння розвитку житлового будівництва» і окремі законодавчі акти Російської Федерації». Про це повідомляється на офіційному порталі президента.

Одним з основних пунктів нового документа стала скасування поняття «житло економічного класу», сказано в повідомленні. Починаючи з моменту вступу закону в силу, такий тип житла офіційно отримав назву «стандартна».

Законопроект, який замінює «економічний» клас житла на «стандартний», був прийнятий Держдумою РФ у першому читанні 11 жовтня 2017 року. Житло «стандартного» типу відповідає критеріям колишнього економ-класу, і для нього встановлені відповідні вимоги — наприклад, до мінімально і максимально допустимими розмірами приміщень.

Тоді ж, 11 жовтня, російська влада оголосила про початок міжнародного архітектурного конкурсу на проектування стандартного житла для міст Росії. Архітекторам довелося розробити чотири проекти житлових будинків для однієї з трьох моделей міського середовища — малоповерхової житлової, среднеэтажной житлової або центральної.

Вперше ідею перейменувати житло економ-класу в стандартне висловив влітку 2016 року перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов. Він назвав термін «економічний клас» принизливим, при тому, що мова йде про стандартний доступне житло. «Є стандартне житло, а далі є якісь речі, які виходять за рамки стандарту. Наше з вами завдання — це стандартне житло, все інше люди і так без нашої допомоги зроблять», — пояснив Шувалов.



Категория: Недвижимость