Переселенцям з хрущовок доплатять за вибір житла меншої площі


Опубликованно 19.04.2018 10:10

Переселенцям з хрущовок доплатять за вибір житла меншої площі

Переселенці з зносяться за програмою реновації будинків в Москві зможуть отримати нові квартири меншою житлової площі з виплатою компенсації за відсутні метри за ринковою ціною. Такі договори міни можуть укладатись тільки за згодою власника, повідомляє «Коммерсантъ» з посиланням на постанову столичної мерії.

Федеральний закон «Про реновації» прямо вказує, що натомість повинні видаватися рівнозначні квартири не меншою житлової площі. Однак юристи не бачать в нововведенні порушень, так як власники добровільно дають згоду на ці умови, пише газета.

Розмір компенсації визначається як різниця між житловим метражем старої і нової квартири, помноженої на ринкову вартість квадратного метра в побудованому будинку. Погодилися на цю операцію громадяни також отримають десятивідсоткову знижку на покупку другої квартири в новому будинку, уточнює видання.

В остаточний список програми реновації житлового фонду увійшов 5171 будинок, де живуть понад 1 млн москвичів. Реновація усіх п'ятиповерхівок триватиме 15 років і обійдеться бюджету столиці в 3-3,5 трлн руб.

У 2018 році під реновацію будуть віддані 32 будинки, побудовані в рамках програми «Житло». До 2019 року переселенцям планується передати 6,8 тис. квартир у цих будинках.



Категория: Недвижимость