Все в комплексі: як буде виглядати новий квартал на Москві-річці


Опубликованно 20.04.2018 03:30

Все в комплексі: як буде виглядати новий квартал на Москві-річці

Девелоперська компанія «Главстрой» (входить до групи «Базовий Елемент» Олега Дерипаски) побудує на заході Москви житловий квартал «Береговий» загальною площею 632,9 тис. кв. м. Новий квартал буде зведений на площі 32 га в районі Филевской парку на першій береговій лінії Москви-ріки за адресою Берегової проїзд, вл. 2-3.

Інвестиції в першу чергу проекту, за даними «Главстроя», становитимуть 9,1 млрд руб. Фінансовим партнером РК «Береговий» виступає Ощадбанк, який надасть «Главстрою» проектне фінансування на суму 7,3 млрд руб. «Проект «Береговий» прикрасять набережну Москви-ріки і знайде свою нішу на ринку. Вже зараз бачимо зацікавленість з боку покупців. Раді мати підтримку Ощадбанку у вигляді проектного фінансування і акредитації об'єкта, яка підтверджує надійність і фінансову стабільність забудовника і є одним з головних критеріїв при придбанні нерухомості», — говорить генеральний директор компанії «Главстрой» Андрій Васильєв.

У розробці концепції проекту ЖК «Береговий» взяли участь відомі західні та вітчизняні компанії та експерти у сфері архітектури, проектування, дизайну: голландське бюро MLA+, «Арт-група Камінь», бюро Kleinewelt Architekten, компанія master's Plan, дизайн-бюро STUDIO 211.

ЖК «Береговий» (Фото: «Главстрой»)

ЖК «Береговий» — один з масштабних проектів, пов'язаних з міською програмою розвитку Москви-ріки і набережних. В основі экоконцепции комплексу — єдність водної, паркової та ландшафтної територій кварталу. Одним з ключових центрів тяжіння РК буде кілометрова пішохідна набережна, яка стане продовженням Філевської набережній. Їх загальна протяжність складе 6 км. В рамках комплексної забудови ЖК також буде облаштовано власний парк і мережу зелених променадів.

Проект благоустрою набережної Москви-ріки у ЖК «Береговий» (Фото: «Главстрой»)

«Головна особливість території ЖК «Береговий» — прибережна локація, проект знаходиться на першій лінії Москви-ріки. ЖК «Береговий» можна позиціонувати як якийсь хай-клас житла. Проект являє собою синергію міської влади та компанії «Главстрой», припускає розвиток не тільки території девелопера, на якій розташований ЖК «Береговий», але і прилеглої міської території», — зазначає генеральний директор master's Plan Юлія Зубарик.

Візуалізація дизайну коридорів в під'їзді РК «Береговий» (Фото: «Главстрой»)

«У рамках проекту ми створюємо оновлену міську середу, в якій річка і набережна знову стали її невід'ємною частиною. Активне проведення часу на відкритому повітрі стає обов'язковим елементом повсякденного життя», — говорить партнер голланского архбюро MLA+ Маркус Аппенцеллер.

«Те, що ми проектуємо сьогодні, має відповідати містобудівній контексту, який буде актуальним через 15 років. Тому в ЖК «Береговий» ми намагалися інтегрувати глобальні тренди розвитку мегаполісів. Те, що вже існує, активно розвивається у світових столицях — Лондоні, Нью-Йорку та інших», — доповнює партнер архітектурної студії «Арт-група Камінь» Іван Греків.

Проект інтер'єру лобі в ЖК «Береговий» (Фото: «Главстрой»)

Проект створюється у форматі «все в комплексі: крім житла, тут будуть побудовані освітній кластер з навчанням від дошкільного віку до вузу, спортивний комплекс, поліклініка, мережа променадів, стріт-рітейл з магазинами, ресторанами, кафе-кондитерські, парк для прогулянок і активного відпочинку, закриті дворики, ком'юніті-клуб і авторські вхідні групи з затишними лобі.

«В основі ідеї РК «Береговий» — створити єдиний перетікає простір двору і парку, сформувати різноманітну затишну атмосферу в різних фрагментах двору, що підходить для різних людей. Комусь потрібна тиша, кому-то місце для вуличної гімнастики. Один з акцентів проекту благоустрою — це діти», — відзначає партнер архітектурного бюро Kleinewelt Architekten Сергій Переслегін.

«У випадку з «Берегового» — масштаб проекту доповнився панорамним склінням, розкішним виглядом, високими стелями і продуманої геометрії стін. Завдяки використанню стриманих кольорів, строгих ліній і «нестаріючих» матеріалів вдалося привнести в проект ту саму, європейську, елегантність, солідність і статусність», — уточнює співзасновник дизайн-бюро STUDIO 211 Варвара Ермушова.

Проект об'єкта інфраструктури РК «Береговий» (Фото: «Главстрой»)

В рамках першої черги будівництва девелопер має намір побудувати 105 тис. кв. м житла та інфраструктури, включаючи житлові будинки змінної поверховості (8-29 поверхів) на 1101 квартиру, дитячий садок на 150 місць. У житловому комплексі буде реалізована концепція «двір без машин», тут побудують підземний паркінг з ліфтом до квартирі. Введення в експлуатацію першої черги заплановано на 2020 рік.

Дозвіл на зведення першої черги житла «Главстрой» отримав у грудні 2017 року. Висновок про відповідність забудовника та проектної декларації вимогам Федерального закону про пайове будівництво 214-ФЗ — у січні 2018 голи. За перші два дні продажів ЖК «Береговий», «Главстрой» уклав 85 угод. У першої черги проекту покупцям представлено 36 варіантів планувальних рішень квартир традиційного і євроформату, від однієї до п'яти кімнат, площею від 35 до 122 кв. м.



Категория: Недвижимость