Google відмовляється від месенджера Allo і запускає новий


Опубликованно 28.04.2018 00:05

Google відмовляється від месенджера Allo і запускає новий

Два роки тому компанія Google представила два додатки: месенджер Allo і для відеодзвінків Duo. По-хорошому, це повинно було б бути один додаток, але у Google вважають розумним розділити функціональність на два.

У підсумку обидві програми не набули особливої популярності, а тепер стало відомо, що Allo і зовсім закриють. Точніше, роботи над Allo призупинять, хоча сам додаток продовжить функціонувати.

Отже, Google знову вирішила спробувати принести на платформу Android універсальне додаток для обміну повідомленнями. Для цього Google створює Chat. Почнемо з того, що це не заміна Allo. Скоріше, це спроба дати користувачам Android аналог ПО Apple iMessage. Другий важливий момент полягає в тому, що Chat — це не новий додаток, а набір функцій. Реалізований він буде у вже існуючому додатку Android Messages.

Суть Chat досить проста. Це сервіс для обміну текстовими повідомленнями (SMS), але працювати він буде з використанням стандарту Universal Profile for Rich Communication Services (RCS). Користувач не буде платити за повідомлення, лише за трафік. При цьому, якщо в одержувача не встановлено програму, він отримає звичайне SMS-повідомлення. Звичайно, ЗА дозволить надсилати не лише текстові повідомлення, але й зображення і відео.

Але є одна проблема. Щоб все це працювало, підтримка відповідних функцій повинна бути у конкретного стільникового оператора. А це в свою чергу, ймовірно, означає, що у багатьох країнах Chat працювати просто не буде. Крім того, таке рішення не забезпечує шифрування даних.

Нові функції спочатку стануть доступні в США. Це станеться в найближчі місяці. В інших країнах проект стартує в кінці року або навіть на початку наступного.



Категория: Новости