Російський космонавт полетить на Місяць на американському кораблі


Опубликованно 08.05.2018 00:55

Російський космонавт полетить на Місяць на американському кораблі

Перший російський космонавт полетить до Місяця з використанням американського космічного корабля Orion. Мова йде про проектованої Навколомісячній станції Deep Space Gataway. Відомо, що космонавт буде проводити роботи по установці і обслуговуванню шлюзу станції. Зараз запланований лише один політ, але, як кажуть експерти, їх, можливо, буде більше.

Використання КК Orion, викликане, мабуть, технічними особливостями роботи зі шлюзом. Російський корабель "Федерація" зараз знаходиться на низькому рівні готовності: тільки зовсім недавно його макет випробовували в аеродинамічній трубі. У безпілотному варіанті вона полетить, в кращому разі, до 2022 року. А ось Orion в космосі вже був, і зараз готують його пілотований політ.

Orion - багатоцільовий частково багаторазовий транспортний космічний корабель США, розроблюваний з 2006 року в рамках програми Сузір'я. Для корабля, на основі місячної ракети Saturn-5, створюють РН SLS. Перший безпілотний запуск був здійснений в 2004 році, а зараз корабель готують для пілотованих польотів і обльоту Місяця.

Міжнародна місячна орбітальна станція (англ. Deep Space Gateway, або Місячна орбітальна платформа - Lunar Orbital Platform) - проект міжнародної жилої навколомісячній станції на чолі з США. Станція полегшить створення баз на поверхні Місяця, полегшить освоєння Марса та інших небесних тіл Сонячної системи. Над проектом зараз працюють у США та Росії, а до створення станції вже хочуть приєднається ЄС і Японія.



Категория: Новости