NASA запустила супутник з пошуку інопланетян


Опубликованно 18.05.2018 01:05

NASA запустила супутник з пошуку інопланетян

16 квітня фахівці орбітальної обсерваторії TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) почнуть роботу з пошуку екзопланет і вивчення їх атмосфери.

За даними Science Alert, апарат дозволить вченим знаходити придатні для інопланетного життя скелясті планети, що знаходяться в зоні населеності батьківських зірок.

Таким чином, телескоп NASA буде спостерігати за 200 тисячами яскравих зірок, які знаходяться у відносній близькості від Сонця. Повідомляється, що апарат TESS має дзеркалом діаметром 6,5 метра, що дозволяє йому збирати набагато більше світла, ніж може вловлювати Hubble Space Telescope.

З його допомогою вчені зможуть вивчати великі області неба, атмосфера Землі сильно обмежує якість одержуваних ними даних.

"Правда.Ру" раніше повідомляла, що NASA планує в найближче десятиліття вивести в космос три нових телескопа, щоб знайти позаземну цивілізацію. Також агентство розробляє новий телескоп, який відправлять на орбіту в 2035 року, повідомляється на сайті NASA.

Мова йде про телескопах Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS), James Webb і (Wide Field Infrared Survey Telescope) WFIRST. Завдання першого - виявити найближчі до Землі планетні системи, схожі на Сонячну систему. Його запустять у березні 2018 року.

Другий телескоп унікальний тим, що він буде найпотужнішим в історії людства. Його запуск заплановано на березень-червень 2019 року. Третій телескоп відправлять в космічний простір для пошуку життя у 2024-2026 роки. Він буде збирати інформацію про темної матерії, будову та еволюцію Всесвіту. Масштаб охоплення WFIRST в сто разів більше, ніж у Hubble. Передбачається, що Hubble замінить саме James Webb.

В рамках розробки телескопа наступного покоління розглядаються чотири проекти. Один з них Large UltraViolet, Optical, and InfraRed observatory (LUVOIR, Велика ультрафіолетова оптична інфрачервона обсерваторія) з діаметром дзеркала 15 метрів.



Категория: Новости