У Москві показали дизайн двох нових станцій метро


Опубликованно 19.05.2018 01:35

У Москві показали дизайн двох нових станцій метро

У Москві назвали переможців міжнародного конкурсу на дизайн двох станцій Великої кільцевої лінії (БКЛ) столичного метрополітену — «Кленовий бульвар» і «Нагатінський затон», повідомляє прес-служба Моськомархитектури.

Автори переможних проектів не просто запропонували цікаві концепції, вони зуміли знайти ідеальний баланс між технологічністю, економічністю та ідентичністю місця, зазначив голова журі, головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов.

Станція «Кленовий бульвар» буде побудована за проектом московського архітектурного бюро Arch Slon. Розробляючи проект, архітектори відштовхнулися від місця розташування станції — вона будується поруч з садибою Коломенське. Саме тому форма вхідних груп наземного павільйону станції нагадує купол церкви.

Фото: Arch Slon

Кращий проект станції «Нагатінський затон» запропонувала інша столична майстерня — Za bor. Вестибюль станції буде виконаний у вигляді музею, присвяченого мешканцям річок Москви. Стіни прикрасять великі реалістичні зображення риб, виконані з натурального каменю в техніці флорентійської мозаїки, говориться в матеріалах Моськомархитектури.

Фото: Zabor

У листопаді 2017 року Москомархитектура оголосила четвертий відкритий міжнародний архітектурний конкурс на дві нові станції БКЛ. 51 команда з дев'яти країн подала заявки на участь у конкурсному відборі, з яких були відібрані десять фіналістів для участі у другому етапі.

За даними столичного будкомплексу, протягом року в Москві планується ввести в експлуатацію більше 20 станцій. З початку року вже відкрито вісім, з них п'ять — станції першого ділянки БКЛ — наймасштабнішого проекту в історії метробудування в Росії і в світі. Протяжність лінії складе 69 км, кількість станцій — 31.



Категория: Недвижимость