Влада назвали основні види використання «далекосхідних гектарів»


Опубликованно 24.05.2018 00:20

Влада назвали основні види використання «далекосхідних гектарів»

Найчастіше росіяни беруть землю за програмою «Далекосхідний га» для будівництва житла, занять сільським господарством і реалізації туристичних проектів. Відповідну статистику наводить Агентство з розвитку людського капіталу на Далекому Сході, повідомляється на сайті Минвостокразвития.

Близько 38,6% учасників програми «Далекосхідний гектар» планують побудувати будинок. Цей вид використання земель займає першу позицію у всіх регіонах, крім Республіки Саха (Якутія). Найбільш активно беруть ділянки для будівництва особистого житла в Чукотському автономному окрузі — 67% від усіх заявок на чукотські гектари (що пов'язано з кліматичними особливостями регіону), Амурської області — 46%, Єврейською автономному окрузі — 45%. Переважно громадяни обирають землю для житлового будівництва поблизу інфраструктурних об'єктів, уточнюється в повідомленні.

Сільськогосподарське використання — другий за популярністю варіант. Зайнятися рослинництвом, бджільництвом, скотарством та іншими видами аграрної діяльності бажають у загальній складності 28,6% громадян, які оформили заявки на «далекосхідний гектар». Найбільше число громадян обирали сільське господарство як виду використання земельної ділянки в таких регіонах, як Республіка Саха (Якутія), де цей напрямок діяльності обрали 37% одержувачів, Амурська область (36%), Камчатський край (32%), випливає з публікації.

Третім за популярністю видом діяльності з використання «гектарів» є створення туристичних і рекреаційних проектів — близько 11,5%. Найбільш популярно це напрямок діяльності в Магаданській області і Республіці Саха (Якутія) — 22%, а також в Камчатському краї — 19%, говориться в замітці.

Інші види підприємництва, включаючи торгівлю, готельне обслуговування, розваги, громадське харчування та обслуговування автотранспорту, складають близько 5% від загального числа заявок на «далекосхідні гектари», наголошується в матеріалах Минвостокразвития.

Програму «Далекосхідний гектар» запустили 1 червня 2016 року. Вона дає можливість громадянам Росії отримати один безкоштовний гектар державній або муніципальній землі в Далекосхідному федеральному окрузі.

На початку лютого кількість заявок на «далекосхідний гектар» перевищила 110 тис. Позитивно було розглянуто понад 43 тис. заяв росіян на отримання ділянок на Далекому Сході.



Категория: Недвижимость