«Яндекс» оцінив райони Москви за якістю повітря


Опубликованно 25.05.2018 00:05

«Яндекс» оцінив райони Москви за якістю повітря

Найчистіше повітря в Москві — на території Троїцького адміністративного округу, в поселеннях Рогівське, Київський і Новофедоровское. У трійку столичних районів з найбільш забрудненим повітрям увійшли три райони Центрального адміністративного округу — Якиманка, Арбат і Замоскворіччя. Такі дані привели в прес-службі сервісу «Яндекс.Нерухомість», який запустив нову картографічну функцію — вимірювання чистоти повітря.

Такий же сервіс став доступний і в Санкт-Петербурзі, де за якістю повітря лідирують райони Саперний, Павловськ і Смолячково. Найгірший стан атмосфери в Північній столиці зафіксовано в округах Княжева, Зоряне та Дачне.

Новий сервіс «Яндекса» проектує актуальні дані на карту, розфарбовуючи її в різні кольори в залежності від ситуації в тій чи іншій частині міста, пояснили в компанії. Порівняти повітря в різних точках міста можна за допомогою спеціального екологічного індикатора.

На карті «Яндекс.Нерухомості» також стало можливим визначення рівня доступності транспорту та соціальної інфраструктури по районах двох столиць.

У Москві краща транспортна ситуація в центрі міста — Тверському, Міщанському районах і на Арбаті. Найгірша — в поселеннях Новофедоровское, Краснопахорское і Филимонковское. У Петербурзі лідери за цим показником — Сінний, Володимирський райони, а також Оккервиль. У трійку районів-аутсайдерів потрапили Петро-Слов'янка, Левашово, Белоостров, говориться в матеріалах «Яндекс.Нерухомості».

Індикатор, що показує рівень розвитку інфраструктури, що дозволяє визначити райони з найбільшою кількістю дитячих садків, шкіл, поліклінік, спортивних центрів. На оновленій карті також відзначені школи і вказані їх місця в рейтингу, розрахованому аналітиками сервісу на основі даних і методики департаментів освіти Москви і Санкт-Петербурга.

Розробники розраховують, що нові опції допоможуть користувачам сервісу в пошуку відповідних районів для покупки квартири. Оновлена карта нерухомості вже доступна в веб-версії сервісу і скоро з'явиться в мобільних додатках для iOS і Android.

Напередодні експерти компанії EcoStandard group назвали найбільш екологічно безпечні райони Москви. Кращі результати показали Зеленоградський і Новомосковський округу. Лідером за кількістю несприятливих районів виявився Південно-Східний адміністративний округ — тут загострена екологічна ситуація відразу в семи районах (Капотня, Лефортово, Мар'їно, Некрасівка, Нижегородський, Друкарі, Рязанський).



Категория: Недвижимость