Москвичам запропонували перейменувати лінії метро


Опубликованно 26.05.2018 02:00

Москвичам запропонували перейменувати лінії метро

Мерія Москви запустила на порталі проекту «Активний громадянин» голосування, в якому мешканцям столиці пропонується вибрати нові назви для станцій метрополітену.

Москвичам пропонують вибрати, яку систему використовувати для найменування гілок метро: за кольорами, номерами, офіційним назвам або залишити рішення за фахівцями.

На момент написання замітки участь в опитуванні взяли понад 90 тис. громадян. Більшість з них (45%) наполягали на збереженні поточної системи офіційних назв, 40,7% віддали перевагу колірне позначення, а 8,6% вирішили називати лінії за номерами. Важко відповісти 3% москвичів, а 2,6% запропонували експертам вирішити самостійно.

Сьогодні для позначення ліній метро Москви використовується комбінація з повної назви, порядкового номера і кольору, нагадала прес-служба мерії столиці. Така схема застосовується з 1990-х років, уточнено на сайті.

У 2017 році на «Активному громадянинові» проходили голосування за назву будується кільцевої лінії московського метро і за архітектурний вигляд станцій на ній. У 2016 році москвичам пропонували вибрати черговість включення станцій Кільцевої лінії до державного реєстру об'єктів культурної спадщини.



Категория: Недвижимость