Ріелтори назвали вартість житла на пішохідних вулицях Москви


Опубликованно 29.05.2018 03:30

Ріелтори назвали вартість житла на пішохідних вулицях Москви

Квартири в будинках на основних пішохідних вулицях Москви на 21% дорожче, ніж інші пропозиції на вторинному ринку Центрального адміністративного округу (ЦАО) столиці, підрахували ріелтори компанії «Азбука житла». Тільки за останній рік середні ціни на такі квартири зросли на 4%, до 589,9 тис. руб. за 1 кв. м.

Висока вартість житла, розташованого на основних пішохідних маршрутах Москви, вільних від руху транспорту, пов'язана з його обмеженою пропозицією. Сьогодні в столиці налічується трохи більше 20 таких вулиць. При цьому поблизу Кремля і Червоної площі, а також на деяких коротких вулицях всередині Бульварного кільця житлового фонду немає купити квартиру зараз можна тільки на дев'яти вулицях. За минулий рік, за даними «Абетки житла», обсяг пропозиції тут зменшився на 57%, з 67 до 29 квартир.

Найбільше квартир виставлено на продаж на Арбаті і в Лаврушинському провулку, на інших вулицях обсяг пропозиції мінімальний — від п'яти і менше, констатують ріелтори. Справа в тому, що Арбат — найдовша пішохідна вулиця Москви, до того ж з досить щільною забудовою. Саме тому середня вартість квадратного метра тут зменшилася за минулий рік на 16% — до 444,4 тис. руб. На Арбаті ж продається найдешевша квартира на всіх пішохідних вулицях столиці. Мова йде про «двійці» площею 64 кв. м вартістю 22 млн руб.

В Лаврушинському провулку, навпаки, ціни зросли на 17%, навіть незважаючи на відносно великий обсяг пропозиції. Саме тут, за оцінкою «Абетки житла», зафіксована найвища вартість квадратного метра на вторинному ринку ЦАО — 998,5 тис. руб. Найбільш дороге пропозицію в Лаврушинському провулку оцінюється в 302,7 млн руб. За таку суму можна купити квартиру вільного планування площею 261 кв. м.

До подорожчання квартир, розташованих в пішохідних зонах ЦАО, крім іншого, призвело благоустрій основних громадських зон за програмою «Моя вулиця». Так, на початку квітня аналітики компанії ЦІАН підрахували, що ціни на житло в тих районах столиці, які підпали під реконструкцію, зросли від 1% до 5%.



Категория: Недвижимость