На місці згорілого ТЦ в Кемерові до 1 вересня розіб'ють сквер


Опубликованно 29.05.2018 03:30

На місці згорілого ТЦ в Кемерові до 1 вересня розіб'ють сквер

Сквер пам'яті загиблих з'явиться до 1 вересня на місці згорілого торгового центру «Зимова вишня» в місті Кемерово. Про це розповів т.в.о. губернатора Кемеровської області Сергій Цивіль, повідомляє «РІА Нерухомість».

Сквер буде з каплицею або меморіалом, зазначив Цивіль. «Ми поки ще не знаємо, виконаємо волю родичів постраждалих і жителів Кузбасу, яке рішення вони приймуть. Але найголовніше, щоб до 1 вересня, коли всі діти підуть в школу, у нас повинно бути все реалізовано», — заявив чиновник.

До середини травня будуть закінчені всі заходи, в тому числі проект по знесенню будівлі. «Є технічні моменти, які ми повинні вирішити. Ми поставили перед собою завдання — до 15 травня всі ці моменти вирішити і після 15 травня розпочати знесення будівлі», — резюмував Цивіль.

Витрати по знесенню згорілого торгового центру беруть на себе власники «Зимової вишні». «Є домовленості з власниками, вони активно допомагають нам у цьому, беруть на себе витрати, в тому числі зараз підписуємо з ними угоди щодо передачі майна місту на безоплатній основі», — наголосив т.в.о. губернатора.

25 березня 2018 року в торговельно-розважальному центрі «Зимова вишня» в Кемерові сталася велика пожежа, що почалася в дитячій зоні на четвертому поверсі. Площа пожежі склала 1,6 тис. кв. м. В результаті пожежі загинуло 64 особи, в тому числі 41 дитина.



Категория: Недвижимость