ЗМІ розповіли про нову схему шахрайства з продажем квартир


Опубликованно 30.05.2018 02:50

ЗМІ розповіли про нову схему шахрайства з продажем квартир

Кількість скарг на незаконні дії продавців житла та ріелторів зросла на 20% за рік. Інтерес шахраїв зміщується на заміський ринок, де спостерігається стагнація продажів. Найсерйозніші втрати покупці нерухомості терплять при придбанні квартир у будинках, побудованих на землях для індивідуального житлового будівництва (ІЖС). Про це пише «Російська газета».

«Основною причиною є нинішня криза і спад купівельної спроможності. Якщо квартири ще так-сяк продаються, то з приватними будівлями, особливо зведеними за індивідуальними проектами, все йде набагато гірше. Найчастіше вони з різних причин переходять в проблемні активи, які в майбутньому важко реалізувати», — пояснив виданню член Ради Московського відділення «Опори Росії» Станіслав Супрунов.

Будівництво будинків на землях ІЖС популярно в Москві і Підмосков'ї, на території цих двох регіонів зафіксовано вже понад 2 тис. епізодів такого обману, пише видання з посиланням на керівника компанії URVISTA Олексія Петропольского.

Шахраї, за словами Олексія Петропольского, переробляють приватні житлові будинки в багатоквартирні — змінюють вхідні групи, перегородки ставлять і в такому вигляді продають це житло. «Особливо вони популярні на дорогих заміських напрямках, де сильно просіли ціни на елітну нерухомість великої площі — 300-500 кв. м. Так, нерухомість селищ в районі Рублево-Успенського шосе подешевшала в середньому в шість разів», — розповів він «РГ».

З метою виключити спроби заміни об'єктів ІЖС багатоквартирними будинками Мінбуд підготував ряд законопроектів, які регулюють правові питання, пов'язані з визнанням приватних будинків, котеджів і інших будівель самовільними спорудами. Редакція «РБК-Нерухомості» розібралася, які будови на приватній землі не визнають самобудом.



Категория: Недвижимость