Держдума в першому читанні схвалила продовження «дачної амністії» до 2020 року


Опубликованно 31.05.2018 01:05

Держдума в першому читанні схвалила продовження «дачної амністії» до 2020 року

Державна Дума прийняла в першому читанні законопроект про продовження спрощеної процедури реєстрації прав на індивідуальне житлове будівництво (так званої «дачної амністії») на два роки. Про це йдеться в повідомленні на сайті комітету Держдуми з державного будівництва та законодавству.

Прийнятий Держдумою законопроект подовжує «дачну амністію» до 1 березня 2020 року. «Це дозволить громадянам і далі оформляти свої права без необхідності отримувати додаткові документи», — повідомив автор законопроекту депутат Держдуми Павло Крашенінніков.

«Дачна амністія» повинна була завершитися 1 березня 2018 року. Після цього для отримання прав на ІЖС треба було б сплатити держмито, отримати дозвіл на будівництво, правовстановлюючі документи на земельну ділянку і підготовлений кадастровим інженером технічний план житлового будинку.

Закон про «дачної амністії», який дозволяє в спрощеному порядку зареєструвати права на об'єкти нерухомості, набув чинності в 2006 році. З моменту вступу закону в силу до кінця 2017 року в Росії в спрощеному порядку було зареєстровано майже 12,8 млн прав на ІЖС. У Московській області за цей період по «дачної амністії» зареєстровано понад 1,07 млн прав, у Москві — 85 тис. прав.



Категория: Недвижимость