Влади заявили про старт нової програми переселення з аварійного житла


Опубликованно 31.05.2018 01:05

Влади заявили про старт нової програми переселення з аварійного житла

Нова державна програма з переселення громадян з аварійного житла стартує в Росії з 2019 року. Про це розповів голова наглядової ради Фонду сприяння реформуванню ЖКГ Сергій Степашин, повідомляє «Российская газета».

Програма буде розроблена до кінця першого півріччя, прийняти її планується до кінця 2018 року, уточнив чиновник. За його словами, федеральний бюджет дозволяє виділити на реалізацію нової програми переселення з аварійного житла близько 22-25 млрд руб., йдеться в замітці.

В рамках нової програми планується розселити 11 млн кв. м житлової нерухомості. Чиновники опрацьовують новий підхід до розселенню схожий зі столичною реновацією, відзначає видання. У пріоритетному порядку планується зносити цілі квартали, непридатні для проживання. Це дозволить використовувати готову інфраструктуру, а також задіяти на реалізацію програми кошти, виручені з продажу земельних ділянок під забудову, написано в статті.

Зараз у Росії завершується реалізація програми, розрахованої на 2014-2017 роки. По ній розселено понад 10,5 млн кв. м аварійного житла та 673 тис. осіб. Повністю завершити програму планувалося до вересня 2017 року, однак встигли не всі регіони.

Площа аварійного житла в Росії за останні п'ять років не змінилась і становить 11 млн кв. м, незважаючи на те що програма по розселенню виконана на 95%, повідомила в листопаді минулого року директор департаменту міського середовища Мінбуду Росії Оксана Демченко.

В кінці минулого року уряд Росії схвалив законопроект, що пропонує продовжити до 1 січня 2019 року термін діяльності Фонду ЖКГ для завершення розселення житла, визнаного аварійним до 1 січня 2012 року. Реалізація законопроекту не передбачає зменшення або збільшення витрат, що покриваються за рахунок коштів федерального бюджету.



Категория: Недвижимость