Уральський музей «Аркаїм» перетворять на піраміди Майя


Опубликованно 02.06.2018 03:35

Уральський музей «Аркаїм» перетворять на піраміди Майя

Основна будівля уральського музею «Аркаїм» буде реконструйовано в масивні споруди епохи Стародавньої Месопотамії — зіккурати — або піраміди Майя. Про це повідомляється на сторінці музею в соціальній мережі «ВКонтакте».

«Аркаїм» буде нагадувати масивна споруда минулого, але з сучасною начинкою. Після реконструкції музею люди зможуть через перископи спостерігати за сучасним ландшафтом, а з допомогою технологій доповненої реальності побачити флору і фауну аркаімскіх часів, йдеться в описі проекту.

Всередині будівлі більшість стін і перегородок приберуть, щоб зони виставок, бібліотеки виявилися відкритими. Фонди музею організовують за сучасним принципам відкритого зберігання, щоб люди могли бачити багатство запасників і роботу зберігачів, пояснюється в повідомленні.

Рік тому на проектування музею був виграний грант Благодійного фонду Володимира Потаніна, на кошти якого вдалося залучити команду московських проектувальників. Реалізація проекту обійдеться мінімум в 25 млн руб., сказано на сайті музею.

«Аркаїм» — укріплене поселення бронзового століття (XXI—XVIII ст. до н. е..), виявлене в 1987 році на півдні Челябінської області при будівництві водосховища. У 1991 році рішенням Ради міністрів РРФСР територію Аркаимской долини і ще 15 навколишніх ділянок з археологічними пам'ятниками древньої культури оголосили заповідними. В даний час заповідник входить в структуру регіонального Міністерства культури.



Категория: Недвижимость