Названа вартість квартир у Будинку Наркомфіну


Опубликованно 02.06.2018 03:35

Названа вартість квартир у Будинку Наркомфіну

У реставрируемом пам'ятник конструктивізму Будинку Наркомфіну на Новінському бульварі почалися продажі квартир: мінімальна вартість житла тут складе 810 тис. за 1 кв. м. Таким чином, найдешевша квартира в будинку обійдеться в 30 млн крб. Про це «РБК-Нерухомості» розповіли в компанії «Ліга прав», якій належить будинок.

Зараз на продаж в будинку виставлено два з одинадцяти типів квартир, або осередків, як їх називали архітектори. Клітинки F являє собою дворівневі квартири загальною площею від 35,8 до 37,7 кв. м з однією спальнею, вітальні, душем і вбудованим кухонним елементом. Клітинки До — квартири площею від 84 до 94,5 кв. м з двома спальнями, кухнею, вітальнею з вітражним склом і двома санвузлами на різних поверхах.

Внутрішній двір Будинку Наркомфіну (Фото: «Гінзбург Архітектс»)

Найближчим часом у продажу з'являться подвоєні квартири F (2F), а восени — квартири інших типів, уточнили в «Лізі прав». Всього в будинку передбачено 46 квартир — всі вони мають кілька рівнів і звернені на дві сторони світу.

Вид на Будинок Наркомфіну з боку комунального корпусу (Фото: «Гінзбург Архітектс»)

Найдорожча пропозиція в Будинку Наркомфіну — чотирикімнатний пентхаус площею 130 кв. м, що належав міністру фінансів РРФСР Миколі Милютину. Його вартість не розголошується. Під питанням і ціна трикімнатної квартири заступника Мілютіна площею 60 кв. м (К18).

Візуалізація інтер'єру в квартирі К18 (Фото: «Гінзбург Архітектс»)

Будинок Наркомфіну — один з найвідоміших московських пам'ятників радянського конструктивізму. Будинок-комуну за проектом архітекторів Мойсея Гінзбурга та Ігнатія Мілініса будували з 1928 по 1930 рік для працівників Народного комісаріату фінансів СРСР. Проект курирував особисто нарком Микола Мілютін. Самі автори називали свою споруду будинком перехідного типу, що відображає перехід від традиційного життєвого укладу до нового, обобществленному побуті.

Візуалізація інтер'єру пентхауса Миколи Мілютіна (Фото: «Гінзбург Архітектс»)

Влітку 2016 року компанія «Ліга права» придбала на міських торгах 1,6 тис. кв. м у Будинку Наркомфіну. Покупка обійшлася у 101,4 млн руб., ще близько 1 млрд руб. інвестор вклав у реставрацію пам'ятника за проектом архітектурного бюро «Гінзбург Архітектс». На початку квітня в будинку завершився перший етап реставраційних робіт. До червня 2019 року реконструкцію будівлі планується закінчити повністю.



Категория: Недвижимость