У Дубаї 50 елітних квартир продали за биткоины


Опубликованно 05.06.2018 02:10

У Дубаї 50 елітних квартир продали за биткоины

У Дубаї 50 елітних квартир були продані за биткоины, причому один інвестор придбав відразу десять з них. Про це повідомляє американське видання Business Insider.

Будівництво житлового комплексу в районі Наукового парку у вересні минулого року анонсували бізнес-партнери Мішель Моне і Дуг Бэрроумэн. Вартість усього проекту становить близько $327 млн. Частина квартир в житловому комплексі партнери вирішили продати за биткоины.

«Ми виділили 50 з 1300 приміщень. Всі продані. Хтось купував одну-дві, а одна людина придбав відразу десять квартир за криптовалюту», — розповіла виданню Моне. За її словами, покупці цілком відповідали стереотипу ранніх биткоин-інвесторів — молоді чоловіки-програмісти у футболках.

Студії в житловому комплексі були продані за ціною від $130 тис. (близько 15 биткоинов), апартаменти з двома спальнями — за $380 тис. (близько 45 биткоинов). Від інвесторів були потрібні паспортні дані і гарантії того, що криптовалюта не отримана за рахунок відмивання грошей та інших незаконних операцій, пише видання.

Ще одна велика операція з продажу нерухомості в биткоинах була укладена на початку лютого в Майамі. Власник особняка виставив його на продаж у серпні 2017 року за $6,5 млн з можливістю оплати криптвалютой. У січні 2018 року анонімний покупець придбав будинок, заплативши близько 80% ціни криптовалютой (455 биткоинов).



Категория: Недвижимость