У SpaceX визначилися з запуском новітньої ракети


Опубликованно 07.06.2018 00:45

У SpaceX визначилися з запуском новітньої ракети

Остання і остаточна версія важкої ракети-носія Falcon 9 Block 5 американської компанії SpaceX стартує 24 квітня 2018 року з космодрому на мисі Канаверал, повідомляє в Twitter новинний сайт AmericaSpace.

Ракета повинна вивести на геопереходную орбіту перший для Бангладеш комунікаційний супутник Bangabandhu-1. Цей космічний апарат проведений французько-італійської Thales Alenia Space.

Раніше запуск Bangabandhu-1 був запланований на 4 квітня 2018 року. Перенесення пуску пов'язаний з вибором в якості носія супутника Falcon 9 версії Block 5.

"Це призвело до деякої додаткової затримки. Однак Bangabandhu-1 буде літати на самій передовій і надійної ракеті, коли-небудь побудованої компанією", - заявили в Thales Alenia Space.

Тяга двигунів Block 5 буде збільшена на вісім відсотків порівняно з тягою агрегатів Block 4. Перша ступінь останньої версії носія розрахована на десять і більше запусків. Починаючи з версії Block 5 дизайн Falcon 9 буде заморожений, а SpaceX зосередиться на завершення розробки пілотованого корабля Dragon 2 і створення надважкої ракети BFR (Big Falcon Rocket).



Категория: Новости