Мінфін роз'яснив правила видачі пільгової іпотеки для сімей з дітьми


Опубликованно 07.06.2018 02:25

Мінфін роз'яснив правила видачі пільгової іпотеки для сімей з дітьми

Пільгова іпотека під 6% буде покладена сім'ї, навіть якщо друга чи третя дитина в неї народився в останній день дії програми — 31 грудня 2022 року. Відповідний проект постанови опублікував Мінфін Росії на федеральному порталі правових актів.

За правилами, що діють зараз, сім'ї можуть отримати пільгову позику з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2022. Але якщо дитина народиться саме 31 грудня 2022 року, то без зміни правил, сім'я вже не встигне оформити документи для пільгової іпотеки, пояснюється в документі.

Пільгова іпотека для багатодітних сімей пропонує ставку 6% протягом перших трьох років. Після цього виплати по кредиту починають стягуватися у розмірі ключової ставки Центробанку на момент укладення договору, збільшеної на 2 п. п, випливає з постанови.

Запустити пільгову іпотеку для сімей з новонародженими запропонував президент Росії Володимир Путін у листопаді 2017 року. У січні 2018 року правила субсидування пільгових іпотек для банків затвердив кабінет міністрів Росії.

В якості початкового внеску на отримання пільгової іпотеки російським сім'ям дозволили використовувати материнський капітал. Ощадбанк видав сім'ям 100 перших іпотечних кредитів за зниженою ставкою під 6%, повідомлялося на початку квітня.



Категория: Недвижимость