Москвичів попросили перерахувати урбофилов


Опубликованно 10.06.2018 10:40

Москвичів попросили перерахувати урбофилов

З 14 травня по 30 червня в Москві пройде екологічна акція з обліку соловйов. Взяти участь в ній зможуть всі, хто готовий витратити час на збір даних про пернатих у дворах своїх будинків і парках. Про це повідомляє офіційний сайт московської мерії.

Всі зібрані дані будуть занесені на інтерактивну карту місць проживання пернатих. Ця інформація допоможе орнітологам детальніше вивчити природне різноманіття столиці, простежити, які округи і райони міста частіше вибирають для проживання співочі птахи, розповіли у прес-службі Мосприроды.

Мерія просить городян надсилати на електронну адресу департаменту природокористування столиці інформацію про спів солов'їв, де необхідно вказати:

Учасники акції також можуть скористатися мобільним телефоном, записавши відео і вказавши свої GPS-координати.

Пік солов'їного співу припадає на другу половину травня та червень. Почути і зафіксувати солов'їні трелі найпростіше вечірній час, коли стихають звуки великого міста. За невибагливість орнітологи називають цих пернатих урбофилами (любителями міста). Для комфортного життя у великому мегаполісі їм вистачає лише заростей чагарнику, але зазвичай солов'ї селяться в заростях бузку або верби, наголошується в матеріалах мерії.



Категория: Недвижимость