Масштабний IT-кластер побудують в Єкатеринбурзі


Опубликованно 10.06.2018 10:41

Масштабний IT-кластер побудують в Єкатеринбурзі

Московське архітектурне бюро T+T Architects виграло конкурс на розробку проекту для IT-кластеру «Контур-Парк», який розміститься на площі 16,8 га в Верх-Ісетським районі Єкатеринбурга. Про це редакції повідомили в прес-службі архбюро. Організатором конкурсу виступив розробник програмного забезпечення «СКБ Контур».

Загальна площа науково-виробничого комплексу складе більш 250 тис. кв. м. В рамах проекту планується побудувати сам науковий комплекс, чотири корпуси офісних будівель на 5 тис. осіб, апарт-готель з концепцією «двір без машин» і дитячим садом, торговий центр, паркінг з експлуатованою покрівлею і спортивних блок. Всі будівлі будуть пов'язані між собою переходами, щоб співробітники могли безперешкодно потрапити в будь-який корпус, не виходячи на вулицю.

Фото: T+T Architects

Архітектори створили кілька рівнів взаємодії. З одного боку, це відкрита середовище всередині кожного корпусу, а з іншого, всі корпуси, об'єднані переходами, перетворюються на подобу архітектурної соціальної мережі, йдеться в матеріалах T+T Architects. «Науковий комплекс буде мати обтічну форму, а в центрі кожного корпусу розміститься простір атріуму. Весь ансамбль буде пов'язаний між собою та органічно впишеться в територію міста», — розповів головний архітектор проекту T+T Architects Микола Макаров.

Фото: T+T Architects

Проектування першого етапу будівництва «Контур-Парку» заплановано на кінець 2018 року. Конкурс на розробку дизайн-проекту мікрорайону «Контур-Парк» оголошений у листопаді 2017 року. IT-кластер буде побудований в Єкатеринбурзі в межах вулиць Пихтовая — Малопрудная — Суходольська.

Фото: T+T Architects

Влітку 2017 року компанія отримала землю без конкурсу торгів в рамках програми з підтримки місцевого бізнесу. Загальний обсяг інвестицій в «Контур-Парк» за 2017-2030 роки складе 3,5 млрд руб., з яких 1,6 млрд руб. — власні кошти компанії, а 1,3 млрд руб. передбачається залучити на ринку, повідомлялося на сторінках «РБК-Єкатеринбург».

Фото: T+T Architects

Компанія «СКБ Контур» заснована в 1988 році. Штаб-квартира розташовується в Єкатеринбурзі. Виручка компанії за підсумками 2017 року склала 10,9 млрд руб., а чисельність працівників — понад 5,5 тис. осіб.

Фото: T+T Architects



Категория: Недвижимость