Росії передбачили антирекорд за обсягами введення ТЦ в 2018 році


Опубликованно 11.06.2018 01:40

Росії передбачили антирекорд за обсягами введення ТЦ в 2018 році

У 2018 році Росія поб'є антирекорд минулого року за обсягами введення площ в сучасних торгових центрах. Такий прогноз міститься в надійшов до редакції прес-релізі міжнародної консалтингової компанії Cushman & Wakefield.

За підсумками року в Росії планується ввести в експлуатацію близько 500 тис. кв. м торговельних площ, прогнозують аналітики компанії. Для порівняння: за 2017 рік в країні побудували 16 торгових об'єктів (від 5 тис. кв. м) орендованою площею 616 тис. кв. м. Цей показник був в два рази нижче, ніж в 2016-му, і був мінімальним за останні десять років.

Половину запланованих до введення в Росії торгових площ доведеться в цьому році Московський регіон. В столиці і Підмосков'я аналітики Cushman & Wakefield очікують введення близько 220 тис. кв. м. Найбільшим торговельним центром стане «Каширськая Плаза» (71 тис. кв. м орендної площі).

За підсумками 2017 року на столичний ринок торговельної нерухомості вийшло п'ять об'єктів загальною орендою площею 199 тис. кв. м, що стало найнижчим показником введення якісних торгових площ за останні десять років, повідомлялося раніше в дослідженні міжнародної консалтингової компанії Knight Frank.

Всього в першому кварталі цього року, за даними Cushman & Wakefield, в Росії відкрито чотири торгових центри загальною орендною площею 95 тис. кв. м. В Москві за цей період було відкрито один торговий центр «Миля» (19,1 тис. кв. м орендної площі).



Категория: Недвижимость