На Курильських островах почали будувати житло за іпотекою під 0%


Опубликованно 12.06.2018 00:45

На Курильських островах почали будувати житло за іпотекою під 0%

В рамках програми безпроцентної іпотеки на курильському острові Ітуруп почалося будівництво індивідуального житла та чотирьох орендних багатоквартирних будинків. Про це повідомляється на сайті уряду Сахалінської області.

Безвідсоткові кредити видає Сахалінське іпотечне агентство, засновником якого є уряд області. Щоб скористатися пропозицією, жителям Курив досить мати постійну реєстрацію на одному з островів, пояснюється в повідомленні.

Кошти можна спрямувати на придбання квартири, так і на індивідуальне житлове будівництво. Мінімальний розмір видається агентством позики — 300 тис. руб., максимальний — 4,2 млн руб., випливає з публікації.

У січні поточного року Володимир Путін доручив раді зі стратегічного розвитку та пріоритетних проектів спільно з ЦБ і БУДИНОК.РФ розробити заходи, які дозволять половині російських сімей до 2025 року придбати житло в іпотеку. За сім років щорічна кількість сімей, що беруть іпотеку, може збільшитися з 0,85 млн до 2 млн. Обсяг щорічного житлового будівництва також має до 2025 року зрости до 120 млн кв. м, заявив президент.

Створення для Далекого Сходу іпотеки з нульовою або негативною ставкою обговорювалося ще в травні 2017 року. Пізніше Минвостокразвития анонсувало пільгову іпотеку від 3%. Уряд Сахалінської області запустило іпотеку під 0% для багатодітних сімей, бажаючих побудувати будинок на «далекосхідному гектарі» на початку квітня 2018 року.



Категория: Недвижимость