Архсовет Москви відхилив проект висотного МФК на Ленінградському шосе


Опубликованно 15.06.2018 03:20

Архсовет Москви відхилив проект висотного МФК на Ленінградському шосе

Архітектурний рада Москви відправив на доопрацювання проект багатофункціонального комплексу (МФК) Aquatoria, який планується побудувати на Ленінградському шосе, вл. 69, йдеться в повідомленні Моськомархитектури. Членів Архсовета не влаштувало відсутність у концепції «цікавої архітектурної ідеї», а також погана опрацювання фасадів, які зараз нагадують типову курортну забудову.

«Це в'їзд до Москви з боку Шереметьєво, сьогодні є завдання, що все, що зустрічає в'їжджають в місто повинно мати певну тональність. У цьому вигляді ми погодитися на проект не можемо. В цій частині в Москві потрібен більш цікавий об'єкт. Тут навіть можна було б провести архітектурний конкурс», — прокоментував проект головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов.

Фото: Прес-служба Моськомархитектури

Ділянка під забудову площею 5 га розташований на території «Портохладокомбината». МФК Aquatoria спроектований студією Metex Design Group за замовленням девелоперської компанії Wainbridge. Проект загальною площею 149 тис. кв. м являє собою три офісних і чотири житлових корпусу заввишки від 11 до 21 поверху з підземною парковкою на 1091 машино-місце. Крім того, тут розмістяться дитячий садок, оздоровчий центр, кафе і ресторани.

Фото: Прес-служба Моськомархитектури

Проект передбачає створення упорядкованої набережної, яка, на думку Архсовета, також потребує доопрацювання не тільки в рамках проекту, але і всій акваторії Хімкінского водосховища. «Необхідно передбачити для жителів транспортну та пішохідну зв'язок з набережної, яка збереже за собою суспільний статус. Проект забудови дозволяє розвинути благоустрій зони у каналу імені Москви. Зараз 69% зон водосховища не мають громадського доступу, а частка громадських пляжів становить 4%», — йдеться в матеріалах Моськомархитектури.

Фото: Прес-служба Моськомархитектури

Будівництво комплексу планується почати в середині 2018 року і завершити протягом трьох років.



Категория: Недвижимость