На 50 метрах: як виглядають самі стильні микроофисы Москви


Опубликованно 16.06.2018 03:00

На 50 метрах: як виглядають самі стильні микроофисы Москви

Маленький офіс не завжди проблема для його мешканців. Дефіцит квадратних метрів іноді може зіграти на руку дизайнерам, які перетворять микропомещение в простір-конструктор або гібридну майданчик, зручну як для роботи, так і для відпочинку працівників.

«РБК-Нерухомість» розповідає про трьох невеликих офісах, розташованих в самих різних міських просторах — від «Москва-Сіті» до конструктивістського житлового кварталу 1920-х років.

Офіс в «Москва-Сіті»

Офіс будівельної компанії «Парк Холдинг» розташований в одній з веж ділового центру «Москва-Сіті». На постійній основі тут працюють всього сім співробітників, тому приміщення площею 150 кв. м виявилося цілком достатньо. Архітектор Павло Бурмакин (SumburBuro) розмістив тут кілька функціональних зон — вхідну групу з місцем очікування, гардеробними шафами і секретарем, робочі столи з комп'ютерами, зону міні-кухні з барною стійкою, переговорну, кабінети директора і заступника директора, а також санвузли і серверну.

Інтер'єр офісу витриманий в темних тонах: чорні панелі стін і шпалери поєднуються з коричневою фактурою натурального дуба в обробці підлоги, стільниць, міні-кухні і елементах стелі. В переговорних встановлені брутальні світильники і торшери з елементами промислового дизайну і чорними лакованими поверхнями. На додаток до загальної темній гамі інтер'єру стіни оформлені чорно-білими фотографіями американського фотографа Скотта Норріса, а також графікою, стилізованої під ретро. Лейтмотив усіх знімків — головні захоплення замовника — музика і авіація. Вся корпусні меблі, робочі столи, панелі на стінах і дерев'яні елементи стель виготовлені за кресленнями архітекторів SumburBuro і вироблені на замовлення у російських столярних майстернях.

Фото: SumburBuro

Офіс в конструктивістському житловому будинку

Власний офіс засновники архітектурної студії Dvekati Катя Сванідзе і Катя Любарська облаштували в колишній квартирі в конструктивістському будинку 1920-х років в Басманному районі Москви. На площі 42 кв. м обладнано робочі місця для шести осіб. Офіс розділений на робочу зону і простір для переговорів, підняте на подіум. Робочі столи, великі яскраві абажури над скляним столом переговорної виконані за ескізами Dvekati.

Архітектори звільнили стеля і стіни приміщення від наслідків «євроремонтів», які робили колишні орендарі, прибрали стелі «армстронг» і пластикові плінтуси, завдяки чому відкрили бетонні перекриття, підкресливши їх жовтими графичными лініями. Крім того, Dvekati позбавилися від жовто-бежевих шпалер і лінолеуму. Очищених від численних шарів оригінальний бетонна підлога частково залишили відкритим, частково оформили метласької плиткою.

В офісі Dvekati багато старі речі, знайдені на дачних горищах і блошиних ринках, знайшли друге життя. Так, наприклад, перегородку, що відокремлює зону переговорної від робочого простору зібрали зі скляних блоків, які раніше прикрашали один з радянських НДІ. Предмети інтер'єру 1960-х років дісталися у спадок від бабусь і дідусів — це і годинник на стіні, і туалетний столик, перетворений в стільницю для раковини у господарській зоні офісу. Фактурну дерев'яну балку, зонирующую простір офісу, дівчата купили у робітників, разбиравших дореволюційний московський будинок, а кришталеві підвіси, які її декорують, були знайдені на блошиному ринку в Тбілісі.

Фото: Dvekati

Офіс на «Армі»

Офіс і шоу-рум російської проектної компанії Ceoffice розташувалися в одному з корпусів колишнього заводу «Арма». Розробкою дизайну архітектори займалися самостійно і в результаті перетворили приміщення площею 300 кв. м в гібридне простір — суміш лофту, офісу і квартири. Незважаючи на те, що постійно тут працюють тільки 15 осіб, простір здатне вмістити понад 100 гостей — партнерів, клієнтів, колег та й просто друзів, які часто тут бувають.

Зони ресепшн на першому поверсі прикрашає панно з гарячекатаної сталі, яке уособлює розкрилася земну кору з ллється звідти лавою. Співробітники та гості офісу використовують цей незвичайний арт-об'єкт як стіну для селфи. На першому поверсі розташована приймальня, кабінет керівника, робочі місця у форматі open space і велика переговорна. На другому поверсі, куди веде крута дубові сходи, обладнана простора вітальня в англійському стилі. Центральне місце тут займає камін, навколо якого розставлені масивні дивани і крісла — зона для відпочинку і прийому гостей. У цьому пространтстве господарі офісу проводять зустрічі з клієнтами, дискусії з архітекторами, лекції, вечірки і навіть виставки. Інтер'єр витриманий в теплих нейтральних тонах, які контрастують з яскравими меблями, канделябрами та класичними люстрами, виробленими в Росії за ескізами архітекторів.

Фото: Дмитро Можаров



Категория: Недвижимость