Росреестр призупинив реєстрацію ДДУ в проектах Urban Group


Опубликованно 16.06.2018 08:50

Росреестр призупинив реєстрацію ДДУ в проектах Urban Group

Уряд Московської області проводить консультації з питання захисту прав громадян, які вклали кошти в об'єкти групи компаній Urban Group. Про це повідомляється в спільному прес-релізі Мінбуду Росії та Фонду захисту прав пайовиків. На час проведення перевірки Росреестр Росії заблокувала реєстрацію нових договорів пайової участі (ДДУ) у проектах ЦК, повідомляє газета «Коммерсантъ».

Девелопер «не витримує планові терміни введення об'єктів пайового будівництва в експлуатацію», пояснили влади. «У ряді об'єктів будівництво ведеться з відставанням від запланованого графіка, а в інших офіційно перенесено планові терміни введення об'єктів в експлуатацію», — зазначено в прес-релізі. Зараз припинена реєстрація договорів в таких проектах компанії, як «Місто-подія «Лайково», «Опалиха О3», «Лесобережный» і «Видний місто», уточнив «Комерсант».

B Urban Group вважають, що причина блокування ДДУ пов'язана зі збоєм в роботі Росреестра, розповів «Комерсанту» представник компанії. Девелопер перерахував з 1 січня 2018 року до Фонду захисту прав пайовиків 27,5 млн руб., однак Росреестр не знайшов відомостей про сплату внесків, сказано в публікації.

Пайовики Urban Group не втратять свої вкладення, так як оплата договору відбувається тільки після реєстрації документів у Росреестре, пояснила виданню голова ради директорів компанії «Бест-Новострой» Ірина Доброхотова. Між тим компанія, якщо ДДУ не будуть зареєстровані, може втратити близько 815,5 млн. рублів, уточнив «Комерсант». Тим більше, що 22 травня Ощадбанк відкликав акредитацію і згорнув іпотечні програми проектів девелопера.

За підсумками консультацій доповідь про ситуацію та подальші дії щодо ЦК Urban Group буде представлений віце-прем'єру з питань будівництва Віталію Мутко, сказано в урядовому прес-релізі. У доповіді також обговорять можливе продовження реєстрації в Росреестре ДДУ в споруджуваних об'єктах компанії.

ЦК Urban Group за підсумками 2017 року увійшла в трійку лідерів за обсягами продажів новобудов у Москві та області: за минулий рік компанія укладала 6 тис. ДДУ, що на 1% більше, ніж в 2016-м.



Категория: Недвижимость