У Японії створили літаючий парасольку


Опубликованно 17.06.2018 00:10

У Японії створили літаючий парасольку

Японська компанія Asahi Power Services недавно представила перший літаючий парасольку, який не тільки захистить свого власника від дощу, але і звільнить його від необхідності постійно тримати парасольку в руці.

В основі конструкції лежить безпілотний дрон, зверху якого і розташований парасолька. Дрон з'єднується з мобільним телефоном людини і постійно слідує за ним таким чином, щоб смартфон весь час перебував під дроном. Крім цього, дрон забезпечений камерами і здатний розпізнавати свого власника. Як заявив президент і засновник Asahi Power Service Кендзі Судзукі,

"Думка про літаючому парасольці прийшла мені в голову під час раптово почалася злива, коли у мене були зайняті обидві руки. Зараз головне завдання полягає в зниженні собівартості, а також в необхідності навчити дрони не стикатися один з одним в повітрі".

Вага літаючого парасольки становить близько 5 кілограмів, а батарея може пропрацювати без підзарядки 20 хвилин. Зараз експерти компанії націлені на те, щоб знизити вагу пристрою до 1 кілограма і збільшити час автономної роботи до 1 години. Крім цього, в плани розробників входить доопрацювання з метою навчити дрон в якості орієнтира використовувати не смартфон, а свого власника. Передбачувана вартість пристрою складе близько $275, а вихід на ринок запланований на 2019-2020 рік.



Категория: Новости