Влада Москви виставили на торги приміщення площею 4,7 кв. м


Опубликованно 17.06.2018 03:10

Влада Москви виставили на торги приміщення площею 4,7 кв. м

Москва виставила на торги найменша в цьому році нежитлове приміщення за 148 тис. руб. Його площа становить 4,7 кв. м, воно розташоване на першому поверсі шестиповерхового будинку за адресою Новокуркинское шосе, 39. Про це повідомляється в прес-релізі столичного департаменту по конкурентній політиці, який є організатором торгів.

«Це перший в поточному році об'єкт з найменшою площею. Об'єкти розміром до 5 кв. м досить рідко зустрічаються на міських аукціонах», — сказав керівник департаменту міста Москви по конкурентній політиці Геннадій Дьогтєв.

У минулому році, за даними столичного відомства, на аукціон виставлялося підвальне приміщення площею 3,2 кв. м в центрі Москви в Пречистенском провулку. Роком раніше на торгах було реалізовано ще два об'єкти площею 3,5 і 4,4 кв. м, які розташовані в одному і тому ж будинку в Ружейном провулку.

Новокуркинское шосе, 39. Саме тут продається приміщення площею 4,7 кв. м (Фото: Єдина торгова прощадка Москви)

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в 2017 році на торгах майнової скарбниці Москви, стала садиба площа 958,2 кв. м на вулиці Балчуг, побудована в XVIII–XIX століттях. Її вартість склала 271 млн руб.

Ціни на нежитлові приміщення на перших поверхах залежать від багатьох факторів: району, розташування будинку в межах мікрорайону або кварталу (відповідно, і пішохідного трафіку), інтересів жителів, конкурентного середовища. Вкладення в комерційну нерухомість в середньому повертаються в два-три рази швидше, ніж житло, а термін окупності такого приміщення становить сім — десять років, раніше писала редакція «РБК-Нерухомості».



Категория: Недвижимость