Частка порожніх офісів в «Москва-Сіті» скоротилася до рекорду


Опубликованно 18.06.2018 01:10

Частка порожніх офісів в «Москва-Сіті» скоротилася до рекорду

Частка вільних офісних площ в ММДЦ «Москва-Сіті» за рік опустилася до рекордно низького рівня — 12,9%, що є мінімальним показником за всю історію існування ділового центру. Про це йдеться в огляді міжнародної консалтингової компанії JLL (є в розпорядженні редакції).

У КОМПЛЕКСІ відбулося найбільше в Москві річне скорочення вакантних офісів: за рік їх стало на 7,5 в. п. менше за активності державних банків і міністерств, відзначають аналітики.

«Москва-Сіті» став черговим районом, де частка вільних площ опустилася до рекордно низького рівня. В центрі міста вакантність вже в минулому кварталі виявилася мінімальною з 2012 року, і цей показник продовжує знижуватися, — розповіла керівник відділу досліджень компанії JLL в Росії і СНД Олеся Дзюба. — Частка вільних площ і далі буде знижуватися в ключових московських субрынках, а компаніям доведеться звертати увагу на будівлі, розташовані за Садовим кільцем або ТТК».

Обсяг угод оренди та купівлі офісних площ в цілому по Москві в першому кварталі 2018 року досяг максимального рівня для аналогічних періодів за останні п'ять років — 312 тис. кв. м. При цьому в порівнянні з минулим роком обсяг попиту збільшився на 87%, говориться в огляді.

Раніше експерти CBRE повідомляли, що в першому кварталі року відзначений рекордний за дев'ять років попит на столичні офіси. Обсяг нових угод склав 365 тис. кв. м — це найвищий показник з 2010 року, коли було куплено чи орендоване 375,2 тис. кв. м офісної нерухомості.



Категория: Недвижимость