Росіяни запитають Путіна про іпотеку, новобудовах та житлових програмах


Опубликованно 19.06.2018 00:10

Росіяни запитають Путіна про іпотеку, новобудовах та житлових програмах

У числі найбільш популярних питань, заданих росіянами до прямої лінії з Володимиром Путіним, виявилися питання про плани держави щодо будівництва житла, житлових програмах і зниження іпотечних ставок. Список поширених запитань опублікований на офіційному сайті прямій лінії.

Одним з таких питань стало відеозвернення росіянки, яка вже п'ять років стоїть у черзі на участь у програмі «Забезпечення житлом молодих сімей». «Так як чоловікові виповниться 36 років, нас знімають з черги. Тобто виходить, що ми шість років простояли просто так. При цьому отримують сертифікати сім'ї позачергово. Цей факт відомий всім. Листи я писала вже скрізь. Ті листи, які пишу вам, на жаль, до вас, напевно, не доходять. Всі кінці ведуть в Молодіжний комітет, звідки приходять одні відписки. Я прошу вас розібратися у даній ситуації, щоб сертифікати отримували ті, хто справді їх потребує», — попросила дівчина.

Ще одна популярна тема прямої лінії в цьому році — доступна іпотека. «Коли іпотека для молодих сімей досягне 7%?» — так звучить один із запитань президенту Росії.

Масштабні плани держави щодо будівництва житла також опинилися в списку найпопулярніших тем. «Ви поставили завдання щорічно будувати в Росії 120 млн кв. м житла. Це реально досяжна цифра? Це багато чи мало? Будь регіонів це торкнеться в першу чергу? Як ви вважаєте, чи можливо досягти таких показників?» — цікавляться росіяни.

Щорічна пряма лінія з Володимиром Путіним пройде 7 червня. Традиційне спілкування президента з росіянами відбудеться в прямому ефірі федеральних телеканалів: програму з 12.00 за московським часом будуть транслювати «Росія 1», «Росія 24», ОТР, а також радіостанції «Маяк», «Вести FM» і «Радіо Росії». За даними ТАСС на 9.00 вівторка, від росіян надійшло понад 1 млн 80 тис. запитань президенту. Прийом звернень розпочався 27 травня, він продовжиться до закінчення трансляції.



Категория: Недвижимость