NASA втратить телескоп Kepler через брак палива


Опубликованно 19.06.2018 02:10

NASA втратить телескоп Kepler через брак палива

Космічний телескоп Kepler, призначений для пошуку екзопланет, припинить роботу в найближчі кілька місяців через вичерпання палива. Про це повідомляє NASA.

Команда дослідників, що використовують обсерваторію для спостереження за планетними системами, планує зібрати якомога більше наукових даних до того, як двигуни апарату перестануть функціонувати. Після цього телескоп не можна буде переорієнтувати для встановлення контакту з Землею.

Точний час повного витрачення палива передбачити складно, оскільки на Kepler відсутні датчики, що стежать за рівнем пального в баках. Замість цього дослідники стежать за падінням тиску в них і за зміною характеристик роботи двигунів. Це дає імовірнісну оцінку часу роботи телескопа.

Орбітальний телескоп "Кеплер" був запущений в 2009 році. У 2013 році один з двигунів телескопа вийшов з ладу, внаслідок чого була втрачена здатність до точної орієнтації інструмента в просторі. Однак телескоп продовжує використовуватися в рамках місії К2, націленої на спостереження за зірками в площині екліптики. З допомогою Kepler було виявлено вже більше трьох тисяч екзопланет.



Категория: Новости