NASA відправить на Марс вертоліт


Опубликованно 20.06.2018 01:15

NASA відправить на Марс вертоліт

Після тривалих обговорення адміністрація NASA прийняла рішення включити 1,8-кілограмовий дрон-вертоліт на сонячних батареях Mars Helicopter Scout (MHS) до складу місії Марс-2020.

Комплектація пускової ступіні Марс-2020 вже повністю відома. Всі наукові інструменти визначені. Невідомим залишалося тільки одне - залишити в комплекті станції маленький безпілотний вертоліт MHS. Начебто і вага його невеликий. З іншого боку, від дрона не така вже велика користь: він здатний літати не довше трьох хвилин в день на відстань до 600 метрів. Але вертольоту пощастило. Його все-таки візьмуть на Марс.

“Захоплює сама ідея вертольота, що летить у небі іншої планети, — сказав адміністратор NASA Джим Бриденстайн. — У Mars Helicopter великі перспективи для наукових і розвідувальних місій“.Судячи з усього, відправка вертольота на Марс має не тільки наукову і дослідницьку мету, але несе завдання популяризації науки: “США стають першою країною в історії, яка відправляє в інший світ літальний апарат, важчий за повітря, — сказав конкрессмен Джон Калберсон. — Це захоплююче і далекоглядне досягнення надихне молодих людей по всій країні стати вченими та інженерами, проклавши шлях до ще великих відкриттів у майбутньому“.

Вертоліт розроблявся з серпня 2013 року в Лабораторії реактивного руху NASA (JPL). Після чотирьох років проектування, тестування та дизайну створений БПЛА вагою 1,8 кілограма, його фюзеляж розміром приблизно з грейпфрут.Подвійні лопаті обертаються в протилежні сторони на швидкості 3000 оборотів в хвилину - це приблизно в 10 разів швидше, ніж у вертольотів на Землі.



Категория: Новости