У Держдумі запропонували ввести пільги по оплаті ЖКГ при відсутності лічильників


Опубликованно 21.06.2018 01:30

У Держдумі запропонували ввести пільги по оплаті ЖКГ при відсутності лічильників

У Росії запропонували скасувати підвищувальний коефіцієнт до нормативів з оплати комунальних послуг для пільгових категорій громадян, у яких в квартирах відсутні лічильники. Відповідний законопроект внесли до Держдуми депутати «Справедливої Росії», повідомляє «РІА Нерухомість».

Згідно з чинним законодавством, при розрахунку плати за комунальні послуги для власників приміщень у багатоквартирному будинку, які не оснащені приладами обліку, застосовуються підвищувальні коефіцієнти до нормативу споживання комунальних послуг, йдеться в замітці.

Законопроект передбачає скасування застосування підвищувальних коефіцієнтів стосовно малозабезпечених, інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни, членів сімей загиблих учасників ВВВ та ветеранів бойових дій, а також блокадників і громадян, які зазнали впливу радіації внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, говориться в публікації.

Це обгрунтовано тим, що в даний час заходи соцпідтримки у вигляді 50% оплати комунальних послуг на зазначені категорії громадян не поширюються. Крім того, у цих людей немає коштів на встановлення дорогих приладів обліку, а дотаційні регіони не в змозі їм допомогти, відзначають автори законопроекту.

Підвищувальні коефіцієнти також пропонується не застосовувати при відсутності технічної можливості встановлення приладів обліку, уточнюється в матеріалі.

У липні 2017 року жилинспекции зобов'язали контролювати встановлення лічильників на тепло і воду. Повноваження щодо притягнення до відповідальності за відсутність загальнобудинкових лічильників перейшли від ФАС до жилинспекциям.

Встановлення комунальних лічильників, передавальних інформацію дистанційно, зроблять обов'язковою у всіх житлових будинках з 2019 року. До кінця 2021-го планується обладнати такими лічильниками всі новобудови і половину будинків, де в 2020-2021 роках пройде капітальний ремонт.



Категория: Недвижимость