Представлений перший планшет на Chrome OS


Опубликованно 02.07.2018 01:55

Представлений перший планшет на Chrome OS

В даний час на ринку доступні різні пристрої, що працюють на базі операційної системи Chrome OS: ноутбуки, ПК, гібридні гаджети, але до цих пір в цьому ряду не були представлені планшети.

Заповнити цей пробіл взялася компанія Acer, яка спільно з Google розробила планшет Acer Chromebook Tab 10 - перше пристрій у своєму роді, що працює на Chrome OS, пише The Verge.

Повідомляється, що планшет оснащений 9,7-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2048*1536 пікселів, процесором OP1, 4 ГБ оперативної і 32 ГБ основної пам'яті, а також слот для карт формату microSD. Крім цього, планшет може похвалитися основний і фронтальною камерами, роз'ємом для навушників, вбудованим стилусом Wacom і дев'ятигодинної автономної роботою.

Продаж Acer Chromebook Tab 10 в США почнуться в квітні, а в інших регіонах пристрій з'явиться в травні. Вартість планшета складе 329 доларів. При цьому The Verge зазначає, що планшетом можуть зацікавитися школи та інші навчальні заклади, які вже давно активно купують для учнів ноутбуки на Chrome OS.

Зазначимо, що анонс першого планшета на Chrome OS відбувся лише за день до заходу Apple, на якій компанія з Купертіно може представити новий бюджетний планшет iPad. Очікується, що його вартість складе 259 доларів, однак, на відміну від нового планшета Acer, комплект поставки гаджета Apple не буде включати стилус - його доведеться купувати окремо за 99 доларів.



Категория: Новости