Virgin Galactic провела перший пілотований політ нового космоплану


Опубликованно 04.07.2018 02:40

Virgin Galactic провела перший пілотований політ нового космоплану

Компанія Virgin Galactic провела успішний випробувальний пілотований політ нового суборбитального космоплану VSS Unity з моменту страшної трагедії, що сталася з іншим апаратом у 2014 році. Новий космоплан досяг надзвукової швидкості, після чого безпечно приземлився в Авіаційно-космічному порту Мохаве, звідки його зліт проводився з допомогою літака-носія Eve.

Носій підняв космоплан на висоту 14 173 метрів над пустелею, після чого апарат від'єднався і запустив свій реактивний двигун. Тривалість запису двигуна VSS Unity склала всього 30 секунд. За цей час космоплан, керований двома пілотами, зміг розвинути швидкість в 1,87 маха (2231 км/год).

"Після зупинки реактивного двигуна Unity продовжив набір висоти, поки не досяг порогу в 25 685 метри, після чого почав плавне зниження", — прокоментував головний виконавчий директор компанії Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс.

Незабаром після того, як Unity здійснив безпечну посадку, за ним пішов і літак-носій Eve. Політ Unity на реактивній тязі став п'ятим в історії класу SpaceShipTwo і першим з моменту аварії Spaceship Enterprise 31 жовтня 2014 року, в якому один пілот загинув, а другий отримав серйозні травми.

У компанії заявили, що космоплан пройшов ретельні і численні перевірки, перед тим як був здійснений його перший пілотований запуск.

Оригінальний космоплан класу SpaceShipTwo був побудований американської авіабудівної компанією Scaled Composites. У 2016 році Virgin Galactic представила оновлений дизайн SpaceShipTwo, який ліг в основу VSS Unity і побудований компанією Spaceship Company. Вона є дочірньою фірмою Virgin Group. В новому апараті постаралися передбачити всі нюанси, щоб уникнути будь ймовірності повторення трагедії 2014 року. Крім VSS Unity компанія також побудувала два додаткових апарату, які, можливо, також стануть частиною суборбитального флоту Virgin Galactic і в недалекому майбутньому будуть возити туристів до кордонів космічного простору.



Категория: Новости