Що показали на Apple WWDC 2018Новости компаній


Опубликованно 11.07.2018 01:20

Що показали на Apple WWDC 2018Новости компаній

Національна мережа магазинів гаджетів і аксесуарів «Цитрус» є офіційним представником Apple в Україні. Придбати продукцію компанії Apple можна тут.

iOS 12: супер-яблучна швидкість

Упор в оновленні iOS 12 зроблений на підвищенні продуктивності, підтримки доповненої реальності та оновлення програм. iOS 12 відкриває додатки на 40% швидше, ніж iOS 11, камера запуститься на 70% швидше, а час виклику клавіатури скоротиться на 50%.

Apple вводить новий формат файлів для обміну об'єктами доповненої реальності, який буде називатися «.usdz». Він розроблений спільно з Pixar, оптимізований для поширення і відкритий для розробників. Його будуть підтримувати продукти Adobe, Autodesk, Sketchfab, і Quixe.

У додатку «Фото» можна шукати фотографії особам, місцями та іншим категоріям.

У FaceTime з'явилися групові дзвінки, в яких можна буде додати до 32 осіб. FaceTime вбудований в iMessage, тому можна почати дзвінок прямо із загального чату.

У новій операційній системі буде додаток “Не турбувати“, покликане допомагати контролювати час взаємодії з пристроями iOS. Поки включено додаток, користувач отримує попередження. Місце на екрані звільниться завдяки тому, що повідомлення в iOS 12 будуть групуватися за категоріями.

Додаток Screentime відстежує використання смартфона і відображає статистику: скільки разів власник включав екран девайса і якими додатками користувався.

З'являється можливість записувати команди для голосового помічника Siri, за яким він буде відкривати програми на iPhone.

Siri підтримує шорткаты, які активують окремі функції додатків через запити до помічника. Крім iPhone і iPad, вони доступні на HomePod і Apple Watch. Для їх створення з'явився окремий додаток Shortcuts.

Тепер Siri виконує ланцюжка дій однією командою. Наприклад, сказавши «спокійної ночі», помічник виконає завдання: «поставити будильник — вимкнути звук для дзвінків — відключити Wi-Fi».

Apple News отримала нову вкладку «Огляд», який курується редакторами. На iPad доступний сайдбар з основними розділами програми. Сервіс Apple Books повністю перероблений з новими механізмами рекомендацій і пошуку нових книг. Додаток «Акції» тепер інтегровано з Apple News для відстеження новин компаній, також додані графіки, що показують вартість акцій протягом дня.

Система для автомобілів CarPlay обзавелася підтримкою сторонніх додатків навігації. Точно заявлені Google Maps і Waze.

Додаток Wallet підтримує студентські картки для доступу в кампуси без використання фізичного пропуску.

Користувач самостійно налаштовує, скільки хвилин він хоче провести в тому чи іншому додатку. Після того, як час мине — додаток закриється.

watchOS 5 - нова версія ОС для Apple Watch

Apple Watch мотивує на спортивні досягнення через систему медалей, які даються за регулярні тренування, рекорди та інші активності. В операційну систему додали кілька нових режимів, таких як йога, ходіння по горах і біг по пересіченій місцевості.

Нова функція Walkie-Talkie перетворює години в переговорний пристрій. Для початку розмови достатньо вибрати потрібного співрозмовника у списку і натиснути на кнопку «говорити».

Більше не потрібно говорити «привіт Siri»: досить піднести руку, годинник зрозуміють наміри користувача.

При великій необхідності користувач може переглядати вміст веб-сторінок прямо на екрані годин. З допомогою AppStore стало можливо замовити каву, взяти напрокат велосипед або виконати будь схожу дію.

Apple Watch отримали нові різнокольорові ремінці Pride, які знаходять продовження в рухомих смугах на екрані.

macOS Mojave

Для нової macOS взяли назву американській пустелі Мохаве. Mojave сама сортує по папках файли, які скупчуються на робочому столі. Крім цього, можна повертати зображення прямо з Finder, без запуску потрібної програми.

Функція Continuity отримала підтримку камери. При розміщенні фото колаж, можна відразу зробити знімок на смартфон - зображення переміститься в потрібний файл.

Браузер Safari попередить коли сайт намагається використовувати ваші особисті дані або коли програма намагається отримати доступ до камери і мікрофону. Рекламні сервіси та соціальні мережі не зможуть без відома використовувати блоки коментарів і кнопки лайків для відстеження активності користувачів.

tvOS

Apple TV отримала підтримку об'ємного звучання Dolby Atmos. iTunes скоро поповниться великою колекцією фільмів в 4K і з HDR.

Нова версія операційної системи буде підтримуватися на ті ж пристрої, що і iOS 11. Оновлення будуть доступні з осені 2018 року.



Категория: Новости